Nis 07, 2022 - Nis 30, 2022

Night Photography Rendering Challenge'da 4. Olduk

IEEE/CVF International Conference on Computer Vision and Pattern Recognition CVPR'22 rehberliğinde düzenlenen “New Trends in Image Restoration and Enhancement workshop and challenges on image and video processing” başlıklı organizasyonda yer alan Night Photography Rendering Challenge’da, Özyeğin Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin yer aldığı ekip 7 ülkeden 29 takım içerisinde Türkiye’den katılan tek takım olarak 4. oldu. İlk 3’e giren Xiaomi Inc., Nanjing University ve Nankal University Çin’i temsil ederken, Özyeğin Üniversitesi “OzU-VVGL” takımıyla 4. sırada ve İtalya’yı temsil eden University of Milano 5. sırada yer aldı. 6. sırayı da Huawei takip etti. Yarışmanın amacı, gece çekilen fotoğrafların daha kaliteli olması için geliştirebilecek yapay zekâ modelleri üzerine Ar-Ge yaparak araştırmacıların ilgisini bu alana çekmek. Gece fotoğraflarında yetersiz ışık ve birçok başka ilgili faktör çekimin kalitesini olumsuz etkilediğinden, bu noktada çekim sonrası görüntü işleme için kullanılacak yapay zekâ modelleri ile görüntü kalitesinin artırılması hedefleniyor.

1 Şubat – 22 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmanın ilk etabının ardından, 31 Mart 2022 tarihinde sonuçlar açıklandı. Bu yarışmada yer alan çalışmalar ve ilgili detaylar 19 Haziran 2022’de New Orleans’da gerçekleşecek olan çalıştayda sunulacak. Yarışmaya endüstriden ve akademiden sektörün önde gelen isimleri de katıldı; Xiaomi, Huawei, National Taiwan University, University of Milano-Bicocca, Wuhan University of Technology, KAIST, Nanjing University gibi. Tüm yarışmacılar arasında hem kapalı genel oylamada hem de profesyonel fotoğrafçı oylamasında 4.olan ekip, bilgisayar bilimleri literatürüne de konuyla ilgili olumlu katkılar sağladı. Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Furkan Kıraç, Araştırma Görevlisi Furkan Kınlı, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans öğrencisi Sami Menteş ve Bilgisayar Mühendisliği Doktora Öğrencisi Barış Özcan’ı başarılarından ötürü tebrik ediyoruz.