Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Nis 26, 2022

Dr. Öğretim Üyesi Doğa Dinemis Aman’ın Bulunduğu Ekip “5 Ocak Parkı ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Yarışması”nda Birinciliğe Layık Görüldü

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Doğa Dinemis Aman’ın da içinde olduğu ekip, Adana’nın kurtuluşunun 100. yılı anısına düzenlenmesi planlanan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından açılan, serbest, ulusal ve iki kademeli “5 Ocak Parkı ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Yarışması”nda birincilik ödülüne layık görüldü.

“Turuncu” isimli proje, parkın dere ile ilişkinin güçlendirilmesini, biyoçeşitliliğin ve afete karşı dayanıklılığın artırılmasını hedefliyor. Ekolojik koşulları iyileştirecek bütüncül bir kentsel tasarım stratejisi ile de güçlü bir yaya koridoru yaratıyor. 18 Mart 2022 tarihinde açıklanan sonuçlarda ikinci kademeye kalan dokuz proje arasından birincilik ödülüne hak kazandı.

Dr. Öğretim Üyesi Doğa Dinemis Aman Hocamızı başarısından ötürü tebrik ediyor, akademik çalışmaları ve projelerinin devamını diliyoruz.

https://www.arkitera.com/proje/1-odul-5-ocak-parki-ve-yakin-cevresi-kentsel-tasarim-yarismasi/