Haz 25, 2022 - Tem 28, 2022

U-Multirank’te Bir Kez Daha Türkiye’nin En İyi Üniversitesi Olduk

Özyeğin Üniversitesi, Avrupa Birliği tarafından desteklenen derecelendirme kuruluşu U-Multirank tarafından Türkiye’nin en başarılı üniversitesi olarak gösterildi. Bağımsız, çok boyutlu ve uluslararası bir yüksek öğrenim sıralaması sunan U-Multirank araştırmasında bu yıl 96 ülkeden 2.002 üniversite yer alırken, Türkiye’den ise 47 üniversite katılım gösterdi. Üniversitemiz, bir önceki yıl olduğu üzere bu yıl da Bilgi Transferi, Patentler, Uluslararası Profil, Uluslararası Ortak Yayınlar ve Bölgesel Katkı alanlarında en çok A notu alarak başarısını gözler önüne serdi.

U-Multirank, dünyanın en iyi üniversitelerini belirlemek üzere akademik kurumların öğretme ve öğrenme, araştırma, bilgi transferi, uluslararası ve bölgesel yükümlülükler gibi pek çok farklı alanda üniversiteleri değerlendiriyor. Böylece veriye dayalı ve tarafsız bir denetlemeyle alanında en iyi üniversitelerin belirlenmesinde rol alıyor.

Detaylı bilgi için: