Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 12, 2022 - Eki 31, 2022

Özyeğin Üniversitesi, YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri’nde Üniversite-İş Dünyası İş Birliği Ödülü’nün Sahibi Oldu

2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni kapsamında düzenlenen YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri’nde, Özyeğin Üniversitesi ‘Kurumsal Üstün Başarı’ kategorisinde ‘Üniversite-İş Dünyası İş Birliği Ödülü’ne layık görüldü. Böylece 2017 yılından bu yana düzenlenen bu prestijli ödül platformunda üstün başarı ödülünün sahibi olan 2. Vakıf Üniversitesi oldu. Bu ödül ayrıca girişimci ve yenilikçi bir üniversite olarak Özyeğin Üniversitesi’nin kurulduğu günden itibaren iş dünyası ile kurduğu yakın ilişkinin ve kurumsal alana sunduğu katkının da değerli bir göstergesidir.

Bu önemli kurumsal başarının elde edilmesinde değerlendirilen örnek projeye, Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Göktürk Poyrazoğlu liderlik etti. ‘Elektrik Dağıtım Sektöründe Enerji Verimliliğinin Hasatı (Hasat Faz 2 Projesi) Trafolarda Verimlilik İş Paketi (TRAFORM)’ projesi EPDK onayı ve desteğiyle 8 elektrik dağıtım şirketi ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği iş birliğiyle yürütüldü. Özyeğin Üniversitesi, proje kapsamında geliştirilen yazılımlar ve matematiksel modeller ile elektrik dağıtım sektörünün yaşadığı dijital dönüşüme sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği alanında yenilikçi ve özgün katkılar sağlamış olması nedeniyle bu önemli kurumsal ödülün sahibi oldu.

Gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdim ettiği ödülleri Özyeğin Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. F. Esra Gençtürk ve proje adına da Dr. Poyrazoğlu aldı.