Oca 15, 2018

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Murat Uysal İkinci Kez IEEE Türkiye Başkanı Oldu

Prof. Dr. Murat Uysal, 150 ülkede 426,000'i aşkın üyesi ile elektrik ve elektronik mühendisliği alanında faaliyet gösteren ve kâr amacı olmayan uluslararası organizasyon IEEE’nin ikinci kez Türkiye Başkanı seçildi.

Aralık’ta tamamlanan seçimlerde verilen toplam oyların % 85’ini alma başarısı göstererek seçilen Prof. Dr. Murat Uysal, iki yıl daha IEEE Türkiye Başkanı olarak görev yapacak. Prof. Dr. Murat Uysal'ın ilk başkanlık dönemi içerisinde IEEE Türkiye Şubesi yeniden yapılanmış ve teknik aktivitelerden endüstri ilişkilerine eğitim çalışmalarından öğrenci kollarına kadar zengin bir yelpazede IEEE faaliyetlerini başarı ile yürütülmüştür. Önümüzdeki iki yıl içerisinde ise Prof. Uysal IEEE Türkiye faaliyetlerini çeşitlendirerek artırmayı ve IEEE Türkiye'yi bağlı bulunduğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerini kapsayan 8. Bölgede örnek şubeler arasına sokmayı hedefliyor.