Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 15, 2023 - Mayıs 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi, CFA Investment Research Challenge Türkiye Yarışmasını kazanarak Dördüncü Kez "Birinci" oldu

Özyeğin Üniversitesi, dünyanın en saygın finans kuruluşlarından CFA Institute tarafından düzenlenen ve CFA Istanbul Society’nin ev sahipliğini yaptığı 2022 CFA Investment Research Challenge Türkiye yarışmasını kazanarak yurt dışındaki bölgesel yarışmalara katılmaya hak kazandı.

CFA Institute’un Türk sermaye piyasalarına küresel standartlarda donanıma sahip genç yetenekler kazandırma hedefiyle hayata geçirdiği CFA Investment Research Challenge Türkiye yarışması finans alanında hem ilgiyi hem de bilgi ve tecrübeyi artırdığı için sektörün ihtiyaç duyduğu iş gücünü sağlamak konusunda katkı sağlıyor.

Toplam 42 ekibin katıldığı yarışmada akademik ve sektör danışmanlığı rehberliğinde şirket değerleme raporları hazırlayan öğrenciler, deneyimli CFA holder analistleri tarafından değerlendirilerek birinciliğe layık görüldüler.

En iyi 2 takımın uluslararası finale gitmeye hak kazandığı Türkiye finalinde Özyeğin Üniversitesi, birinciliği Koç Üniversitesi ile paylaştı. İşletme Fakültesi öğrencilerinden Ahmet Arıcı, Ahmet Sevinçli, Buse Aslan, Mikhail Matyushenko ve Emre Tuğhan Demirel’den oluşan bir ekip Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans takımı olarak yurt dışında yapılan bölgesel yarışmalara katıldı.