Oca 25, 2018

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz Türk Hava Yolları ile Sektörel İş Birliği Yaptı

THY ile imzalanan ‘teorik eğitim ve uçuş eğitimi sözleşmesi’ ile, Pilot Eğitimi Lisans Programı öğrencilerimiz Türk Hava Yolları’nda istihdam olanağı bulacak.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz ile Türk Hava Yolları arasında teorik eğitim ve uçuş eğitimi iş birliği sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre, Pilot Eğitimi Lisans Programı öğrencilerimiz teorik eğitimler ve uçuş eğitimleri esnasında Türk Hava Yolları tarafından uygulanacak işe alım sürecindeki test, uygulama ve değerlendirmelerde başarılı olmaları, SHGM onaylı ATP(A) lisanslarını almaları ve Türk Hava Yolları tarafından yapılacak sağlık kontrolünü geçmeleri halinde, II. Pilot adayı olarak değerlendirilecekler.

Bu iş birliği, öğrencilerimizin işe alım süreci aşamalarını üniversite eğitimleri sürecinde tamamlamalarını, mezuniyet sonrasında zaman kaybetmeden kokpitteki yerlerini alabilmelerini sağlayacak.

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, bu iş birliğinin sektörlerle iç içe eğitim anlayışımızla ve üniversitemizin sektöre nitelikli pilot yetiştirme hedefiyle doğrudan örtüştüğünü ve öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacağını belirtirken,  Türkiye’de kısa süre içinde tanınan ve tercih edilen fakültemiz ve Pilot Eğitimi Lisans Programımızın, dinamik ve yenilikçi eğitim yaklaşımı ile sektördeki mevcut pilot ihtiyacını karşılamayı ve havacılık kültürünü benimsemiş pilotları sektöre kazandırmayı temel amaç olarak benimsediğine dikkat çekti.  2016 ve 2017 yıllarında vermiş olduğumuz toplam 39 Pilot Eğitimi Lisans Programı mezunumuzdan 32’sinin işe alım süreçlerinde başarılı olarak havacılık sektöründe istihdam edildiğini söyleyen Prof. Dr. Gençtürk, bu yıl Türk Hava Yolları tarafından istihdam edilen mezun pilot sayımızın 12’ye ulaştığını söyledi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilal Ekşi ise üniversite ve sektör iş birliğinin önemini vurgularken, “Türkiye’nin önemli eğitim kurumlarından birinin THY’ nın sektördeki yükselişine katkı sağlamak için yanımızda olduğunu bilmek atacağımız yeni adımlara da güç katacaktır. Bugün burada, Türk Hava Yolları’nı dünyanın en iyi havayolu olma hedefine taşıyacak insan kaynağının kazanımı adına önemli bir anlaşmaya imza atıyoruz. Özyeğin Üniversitesi ile Türkiye’nin ve Türk Hava Yolları’nın yükselişine katkı sağlayacak pilotlar yetiştireceğimize inanıyoruz.” dedi.