Şub 09, 2018

General Electric İnovasyon Merkezi ÖzÜ - X binamızda açıldı

Türkiye’de yerel inovasyonu güçlendirme hedefiyle çalışmalar yürüten General Electric (GE), Üniversitemiz ile güçlerini birleştirerek ÖzÜ-X binamızdaki yerini aldı.

GE İnovasyon Merkezi açılışı 8 Şubat 2018 tarihinde Üniversitemiz Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanımız Hüsnü Özyeğin ile Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk'ün ev sahipliğinde Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Üyesi Murat Özyeğin, GE Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkanı ve CEO’su Nabil Habayeb ve GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy'un katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’de girişimcilik kültürünün ve dijital ekosistemin geliştirilmesi hedefiyle Üniversitemiz ile iş birliği yapan GE, dünyada yeni gelişen “birlikte inovasyon” anlayışına da öncülük edecek. İş dünyasındaki üst düzey yöneticilerden öğrencilerimize kadar herkese açık olacak merkez; akademisyen, öğrenci, sanayi ve paydaşlarımızla endüstriyel inovasyon platformu olarak faaliyet gösterecek.

Yapılan iş birliği aynı zamanda yeniliğe açık ve endüstriyel internete katkı sağlayacak yeni nesil üniversite – sanayi iş birliğinin oluşturulmasına imkân sağlayacak. Öğrencilerimizin ve girişimcilerin GE’nin garaj ekipmanlarından CNC tezgahları, lazer kesiciler, 3D yazıcılar ve enjeksiyon cihazı gibi makineleri uygulamalı olarak deneyimleme olanağı bulacağı merkezde, müşteri ihtiyacına göre yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi de hedefleniyor. Bu iş birliği çerçevesinde, GE ve Üniversitemiz karşılıklı olarak bilgi ve network paylaşımında da bulunacak.