Şub 21, 2018

Doç. Dr. H. Fatih Uğurdağ IEEE Computer Society'nin Türkiye Başkanı Seçildi

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. H. Fatih Uğurdağ, dünyanın en fazla üyeli,  kar amacı gütmeyen  bilgisayar mühendisleri birliği olan IEEE Computer Society'nin Türkiye Başkanı oldu. Dr. Uğurdağ, geçtiğimiz Güz döneminde yapılan seçimlerde verilen oyların tümünü alarak başkanlık görevine getirildi. Kendisi, başkanlığı döneminde, yurt dışından seçkin bilim adamlarının konuşmacı olarak getirilmesi, üniversitelerin bilgisayar/yazılım mühendisliği kulüplerinin IEEE Computer Society yelpazesine katılması ve ülkemizde nitelikli programlama eğitiminin ilkokulda başlatılması alanlarında çalışmalar gerçekleştirecek. Dr. Uğurdağ,  IEEE Computer Society Türkiye Başkanlığı yanında IEEE Türkiye'nin ülke genelindeki Öğrenci Etkinlikleri Koordinatörü ve IEEE ÖzÜ'nün Akademik Danışmanıdır.