Şub 23, 2018

Yrd. Doç. Dr. Erkan Yönder’in Gayrimenkul Projesine Uluslararası Ödül

Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Erkan Yönder ve Kanada’nın York Üniversitesi’nden Avis  Devine’ın yazdığı “Decomposing the Value Effects of Sustainable Real Estate Investment: International Evidence” isimli proje Avrupa’nın önde gelen gayrimenkul yatırımcı topluluklarından INREV, IPF ve SPR tarafından, Nick Tyrrell Research Prize ödülüne layık görüldü. Ödül, her yıl gayrimenkul yatırımları üzerine yapılan uygulamalı projelere veriliyor. Avis Devine ve Erkan Yönder 8 Mart 2018’de Londra’da organize edilecek bir panelle projelerini sunup ödüllerini teslim alacaklar.

Proje, gayrimenkul piyasasındaki yatırımcılara yeşil bina yatırımları üzerine önemli çıkarımlar yapmaktadır. Özetle, projenin çıktılarına göre yeşil bina yatırımı yapan yatırımcılar, daha fazla karlılık ve nakit akım elde etmelerinin yanında yaptıkları çevreye duyarlı yatırımlar sayesinde gelişen kurumsal imajları da şirket değerlerini arttırmaktadırlar.

Aşağıdaki linkte projenin ödül alan versiyonuna ulaşılabilinir. Proje ayrıca daha öne European Public Real Estate Association (EPRA) tarafından da desteklenmiştir.