Mar 10, 2017

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Takımı INFORMS Operations Research & Analytics Student Team Competition 2017’de Finale Kaldı

Bu sene ilk kez düzenlenen INFORMS Operations Research & Analytics Öğrenci Yarışması’nda sekiz takım finalist olarak INFORMS Analitik Konferansı’na katılmaya hak kazandı.

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Erhun Kundakcıoğlu’nun danışmanlığında çalışmalarını yürüten öğrenci ekibimiz finale kalan 8 takımdan biri oldu ve INFORMS tarafından 2-4 Nisan tarihlerinde Las Vegas’ta düzenlenecek INFORMS Analitik Konferansı’nda nihai değerlendirmeye katılmaya davet edildi.

Endüstri Mühendisliği ve İşletme Yönetiminin en önemli organizasyonlarından olan INFORMS’un öğrenciler için yaptığı bu en büyük yarışmaya, içlerinde dünyanın önde gelen üniversitelerinin de bulunduğu 100'den fazla okul katıldı. Yarışmanın sekiz finalisti:

• Drexel Üniversitesi, ABD
  • National Singapore Üniversitesi, Singapur
  • Özyeğin Üniversitesi, Türkiye
  • Catholique de Louvain Üniversitesi, Belçika (1. ekip)
  • Catholique de Louvain Üniversitesi, Belçika (2. ekip)
  • Cincinnati Üniversitesi, ABD
  • North Carolina Üniversitesi-Chapel Hill, ABD
  • Warwick Üniversitesi, Britanya

Yarışma lisansüstü öğrencilerine de açık olmasına rağmen Özyeğin Üniversitesi Takımı sadece lisans öğrencilerinden oluşuyor:

Onurcan Aktürk – (Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf, Bilgisayar Mühendisliği Yandal)

Anıl Cem Arslan – (Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf, Bilgisayar Mühendisliği Yandal)

Mert İşlek – (Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf)

Baturay Ofluoğlu – (Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf, Bilgisayar Mühendisliği Yandal)

Bilge Sezgin – (Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf)

Yöneylem araştırması ve analitik alanındaki çalışmalar için dünyanın önde gelen uluslararası derneklerinden biri olan INFORMS, bu yarışma ile genç yetenekleri öne çıkarmayı, Yöneylem Araştırması ve Analitik alanlarında öğrencilerine kariyerleri sırasında iş yerlerinde karşılaşacakları gerçek yaşamdan sorunları çözme fırsatı sunmayı hedefliyor. Yarışmanın galibi INFORMS Analitik Konferansı kapsamında 4 Nisan’da açıklanacak.

INFORMS Operations Research & Analytics Student Team Competition Hakkında:

Öğrenci ekiplerinin tamamına aynı problem, aynı veri setleri ve aynı yazılımlara erişim verilerek, ellerindeki zorlu problemi, yöneylem araştırmaları ve analitik yaklaşım kullanarak çözmeleri istendi.  Sektörel ve akademik uzmanlardan oluşan değerlendirme jürisi, finalistleri belirlemek için öğrencilerin yazılı sunumlarını değerlendirdi. Değerlendirmede, öğrencilerin, problemi tanımlamaktan, metodoloji seçimi, veri kullanımı, model geliştirme ve kantitatif analize kadar uzanan analitik süreci tam olarak kullanıp kullanmadıklarına bakıldı.

INFORMS Yöneylem Araştırmaları ve Analitik Öğrenci Takımı Yarışması hakkında daha ayrıntılı bilgi için: http://connect.informs.org/oratc/home

INFORMS Hakkında:

Dünya çapında 12,500’ü aşkın üyesi olan INFORMS, yöneylem araştırmaları ve analitik alanındaki çalışanlar için dünyanın önde gelen uluslararası derneklerinden biridir.

INFORMS, operasyonel süreçleri, karar almayı ve çıktıları iyileştirmek için, yüksek atıf alan yayınlar, konferanslar, yarışmalar, ağ toplulukları ve mesleki gelişim hizmetleri ile  yöneylem araştırmaları, yönetim bilimleri ve analitik alanlarındaki en iyi uygulamaları ve gelişmeleri destekler.  Detaylı bilgi için www.informs.org veya @informs ziyaret edilebilir.