Mar 19, 2018

Teknoloji Transfer Ofisi Direktörümüz Nilay Papila’ya "Registered Technology Transfer Professionals (RTTP)" Unvanı

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Nilay Papila, uluslararası "Registered Technology Transfer Professionals (RTTP)" unvanını almaya hak kazandı.

RTTP başvurularının değerlendirmesi, misyonu bilgi ve teknoloji transferinde küresel standartları teşvik etmek ve sürdürmek olan Alliance of Technology Transfer Proffessionals (ATTP) tarafından yapılmakta olup; söz konusu unvan, fikri mülkiyet hakları yönetimi ve transferi, yenilikçi iş birliği modelleri, ticarileştirme gibi pek çok farklı boyutta teknoloji transferi başarıları ve örnekleri incelenerek uygun bulunan kişilere verilmektedir. RTTP üniversitelerde, sanayide ve kamu laboratuvarlarında çalışan bilgi transferi ve ticarileştirme uygulayıcıları için uluslararası bir meslek standardıdır ve teknoloji transferi alanında patent ticarileştirmeden, üniversite sanayi iş birliğine ve start-up şirketi kuruluşuna kadar ispatlanmış beceri/yetenek ve deneyimleri içerir.

Kayıtlı Teknoloji Transfer Uzmanları güncel listesine buradan ulaşılabilir.