Nis 25, 2018

Dr. İsmail Arı, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı olarak atandı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimizden Dr. İsmail Arı, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı olarak atandı. 2013 yılından bu yana Teknopark İstanbul'da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Dr. İsmail Arı’ya, TÜBİTAK’taki yeni görevi ile birlikte Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı da bağlandı.

Özyeğin Üniversitesi’ndeki araştırma konuları arasında; bulut bilişim, büyük veri sistemleri, veri madenciliği ve depolama sistemleri bulunan Arı’nın bu konularda yayınlanmış uluslararası makaleleri ve patentleri bulunuyor. 2009 yılında üniversitemize katıldıktan sonra IBM Top Faculty Contributor Award, Avrupa Birliği Marie Curie IRG, TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Ödülü ve Özyegin Rector’s Merit Award ödüllerini alan Arı; 2011 yılında kurduğu Havooz Ltd. Şirketi ile de Türkiye’nin ilk büyük veri girişimine imza attı.