Mayıs 07, 2018 - Mayıs 08, 2018

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Nergis Uyan EAQUALS Board’un Türkiye’den seçilen ilk üyesi oldu

Öğretim kurumlarına ve bireylere gerekli rehberliği ve desteği sunarak dünya çapında dil eğitiminde mükemmelliği teşvik etmeyi misyon edinen uluslararası akreditasyon kurumu Avrupa Dil Eğitimi Kalite Denetim Konseyi (EAQUALS), Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Nergis Uyan’ı kurul üyeliğine seçti. Bu kararla birlikte, ilk kez dünya çapındaki bir akreditasyon kurumu olan EAQUALS’a Türkiye'den bir kurul üyesi dahil oldu.

2016 yılında bünyesinde barındırdığı üç programın (Hazırlık Programı, lisans öğrencilerine sunulan Lisans İngilizce programı (İngilizce Servis Dersleri), Modern Diller Programı) tümü için EAQUALS akreditasyonu almaya hak kazanan Yabancı Diller Yüksekokulumuz, Türkiye’deki en iyi Akademik İngilizce Programını oluşturma vizyonu ile çıktığı yolda bu anlamda ülkemizde bir ilke imza attı.

EAQUALS Hakkında:

EAQUALS akreditasyon sürecine girmiş olan kurumlar, dil eğitim ve öğretiminin bütün aşamalarında mükemmel düzeyde olduklarını kanıtlamakla yükümlüdür ve bunun için zorlu bir teftiş sürecinden geçmektedirler. 1991 yılında kurulmuş olan EAQUALS, Avrupa’da yabancı dil eğitim ve öğretim alanında eğitimin kalitesini belgeleyen en önemli kuruluştur ve Avrupa Konseyi ve diğer birçok uluslararası kuruluşla dil eğitimi konusunda iş birliği çerçevesi içinde çalışmaktadır. EQAUALS’ın ana hedefleri arasında modern dillerin öğretimi için kalite standartları geliştirerek dil öğrencilerinin deneyimlerini iyileştirmek, dil eğitimi sunan kurumları bu standartlar çerçevesinde değerlendirerek akreditasyon sunmak, modern diller alanında çalışanlar için pratik kaynaklar geliştirmek ve onlara eğitim ve destek sunmak yer alıyor.