Mayıs 24, 2018

Makine Mühendisliği Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mehmet Arık, ASELSAN bağımsız yönetim kurulu üyeliğine getirildi

Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mehmet Arık, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından kurulan, ülkemizin önemli teknoloji şirketlerinden ASELSAN’ın bağımsız yönetim kurulu üyeliğine layık görüldü.

Prof. Dr. Arık, üniversitemiz EVATEG Merkezi’yle birlikte 2013 yılından beri Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve ASELSAN ile birçok ortak projeye imza attı. ASELSAN, gelecek 5 yıl içinde dünyanın ilk 20 savunma şirketi arasında gösteriliyor.

Prof. Dr. Arık, endüstri deneyimi, akademik ve teknolojik bilgi birikimiyle, ASELSAN bağımsız yönetim kurulu üyeliğinin yanında Risk Komitesi Başkanlığı ve Denetimden Sorumlu Komite görevlerini de üstlenerek, risk teşkil eden iç ve dış konularda yönetim kurulu üyelerini ve genel müdürü bilgilendirerek çalışmalarını yürütecek.

Prof. Dr. Arık, yeni görevinde üniversitemiz öğrencilerinin ASELSAN’da staj imkânı elde edebilmesi ve üniversitemiz öğretim üyelerinin değerli projelerinin hayata geçirilebilmesi için de çalışmalarını sürdürecek.

Değerli hocamızı bu yeni ve kıymetli görevi için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.