Mayıs 25, 2018

Çift ve Aile Merkezimizin resmi açılışı dünyaca ünlü terapist Prof. Dr. Jeffrey A. Kottler’in katılımıyla gerçekleşti

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün açılış konuşmasını yaptığı Çift ve Aile Merkezi’nin (ÖzÜÇAM) resmi açılışına, yüzün üzerinde kitabı bulunan, danışmanlık, psikoterapi ve eğitim alanlarının önde gelen ismi Prof. Dr. Kottler konuşmacı olarak katıldı.

Çift ve Aile Merkezi’nin resmi açılışı dünyaca ünlü terapist Prof. Dr. Jeffrey Kottler ve Psikoloji alanının duayenlerinden Dr. Doğan Cüceloğlu’nun katılımıyla 22 Mayıs tarihinde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Psikoloji Bölümü akademisyenlerimizin üniversite bünyesinde en gelişmiş teknoloji ile bir merkez kurma hayali ile başlayan çalışmalar sonucu bugün birlikte Özyeğin Üniversitesi Çift ve Aile Merkezimizin resmi açılışını gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. ÖzÜÇAM kadrosunda bugün doktorasını Çift ve Aile Terapisi üzerine tamamlayarak Türkiye’de çalışan yedi öğretim üyesinden dördü tam zamanlı olarak bulunuyor, beşincisi ise süpervizörümüz olarak çalışıyor.  Bu öğretim üyesi kadromuz aynı zamanda Türkiye’de bu alanın gelişmesinde öncü rol oynuyorlar.  Girişimci bir araştırma üniversitesi olarak ÖzÜÇAM “bilgiden güç alarak çözüm üretme” yaklaşımımızın en somut ve en yeni örneklerinden biri.   Merkezimizde, hem bilimsel çalışmalar ile akademik alana katkı sağlayacak araştırmaların yürütülmesini, hem öğrencilerimizin iç stajlarını süpervizyon eşliğinde tamamlamalarını, hem de sosyoekonomik düzeyinden bağımsız olarak her aileye psikolojik destek hizmetini erişilebilir kılarak toplumsal fayda yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

ÖzÜÇAM bünyesinde bugüne dek toplam 1189 randevu verildi ve 942 seans gerçekleştirildi. 942 seansın; 607 tanesi öğrencilerle, 325 tanesi üniversite bünyesinde olmayan, dışarıdan gelen danışanlarla ve 10 tanesi de ÖzÜ personeliyle yapıldı. Yalnızca çift ve aile danışmanlığı değil çok daha geniş yelpazede hizmet veren merkezimizde bu zamana kadar 721 bireysel, 131 aile ve 94 çift terapisi gerçekleşti.

“Terapist ile danışan arasında kurulan ilişki her şeyi güçlendirir”

“Psikoterapide ve Terapistin Hayatında İlişkilerin Gücü” başlıklı bir konuşma yapan açılış etkinliğinin onur konuğu Prof. Dr. Jeffrey Kottler “Buraya davetli olmak gerçekten benim için büyük bir gurur. Psikoloji alanında 20 yıl boyunca Kaliforniya’da 40 bine yakın öğrenci ile çalıştım. Mesleğim gereği dünyanın pek çok ülkesinde bulundum. Sizin burada yarattığınız tesis ve yarattığınız kültüre başka bir yerde rastlamadım. Özyeğin Üniversitesi’nde bu zamana kadar tanık olmadığım nitelikte bir program kurgulandığını görmekten mutluluk duydum. Bu program ve merkez ile gerçekten gurur duyabilirsiniz.” diye konuştu.

Kottler ayrıca konuşmasında, “Yüzyıllık araştırmalar sonucunda tüm farklılıklarımızı ve tartışmalarımızı aşan kesin bir cevaba sahip olduk: Yaklaşım, teorik model veya seçilen müdahale ne olursa olsun, terapide yaptığımız her şeyi güçlendiren terapistle danışan arasında kurulan ilişkidir. Bu ilişki, psikoterapinin ve terapide görülen değişimin merkezinde yer almakta. Bu konuşma, terapinin başarılı olmasını büyük oranda etkileyen temel unsurlar ve terapist-danışan ilişkisinin içerisinde görülen nispeten kalıcı değişimleri belirleyen etmenler üzerine odaklanmaktadır” dedi.