Haz 12, 2018

Pilot Eğitimi Lisans Programı öğrencilerimiz brövelerini alarak uçuşa ilk adımlarını attı

Üniversitemizin Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve AYJET Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu işbirliğinde düzenlenen Havayolu Nakliye Pilotu (ATPL-A) eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimize Hezarfen Havaalanı’nda düzenlenen törenle bröveleri takıldı.

2017-2018 akademik yılı sonunda Pilot Eğitimi Lisans Programı Havayolu Nakliye Pilotu (ATPL-A) eğitimlerini başarı ile tamamlayarak lisanslarını alan 40 öğrencimiz, düzenlenen bröve töreniyle uçuş hayatlarına ilk adımlarını attı. Törene Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hatice Küçükönal, AYJET Uçuş Okulu Genel Müdürü Celal Cingöz, Okul Müdürü Naci Uçar ve Uçuş öğretmenleri, fakültenin öğretim elemanları ve mezun adaylarının aileleri katıldı.

Törende konuşma yapan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk “Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi havacılık eğitimlerinde uyguladığı yeniliklerle fark yaratıyor ve sektörün insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol oynuyor. 2016 ve 2017 yıllarında mezun olan 39 Pilot Eğitimi Lisans Programı öğrencimiz şu anda Türkiye’nin önde gelen havayolu şirketlerinde 2. Pilot olarak kokpitte yerlerini almışlardır. Fakültemiz, yüksek uzmanlık seviyesinde eğitim programları, güçlü sektörel işbirlikleri, uluslararası standartlarda yabancı dil eğitimi, bilimsel etkinlikleri, araştırma ve uygulama merkezleriyle tam donanımlı ve mesleğe hazır mezunlar yetiştiriyor. Pilotaj Lisans Programı öğrencilerimiz, 4 yıllık eğitimlerinin belki de en heyecanlı dönemini bu aşamada yaşıyorlar. Pilot adaylarımız, Üniversitemizde aldıkları teorik eğitimler ile AYJET uçuş okulundan aldıkları uçuş eğitimlerini başarıyla tamamlayarak hava yolu pilot lisanslarını almalarının ardından brövelerini takarak, profesyonel uçuş hayatlarına ilk adımlarını atıyorlar. Pilotlarımızın sektörde fark yaratacak, havayolları ve kurumsal havacılığın akademik temellerini özümsemiş mezunlar olacaklarına inanıyor ve kendilerini tebrik ediyorum” dedi.