Haz 13, 2018

Yabancı dil eğitimi alanında çalışan uzmanlar ScOLa ELT Konferansında bir araya geldi

Neyi, Nasıl ve Ne Kadar Doğru Yapıyoruz?

“Dil öğretimindeki değişikliklere ayak uydurmaya çalışırken doğru uygulamaları gerçekleştirdiğimizi düşünüyor olabiliriz ama acaba doğru uygulamaları doğru biçimde yapıp istediğimiz sonuçları elde edebiliyor muyuz?”. Bu kapsamda Yabancı Diller Yüksekokulumuz 26 Mayıs 2018 tarihinde “Doğru Şeyleri” Nasıl “Doğru Şekilde” Yapmalı? başlıklı, katılımcılarını dil öğretimindeki günlük uygulamalar üzerine düşünmeye davet eden bir konferans düzenlemiştir.

Bir gün süren konferans boyunca İngiliz dili eğitimi alanında çalışan ulusal ve uluslararası profesyoneller bir araya gelerek yaptıkları uygulamaların etkisini, verimliliğini ve etkinliğini tartıştı. Katılımcılar özellikle öğrenim ve öğretim, müfredat, ölçme ve değerlendirme, kişisel ve profesyonel gelişim ve yönetim alanlarında yaşadıkları süreçleri ve sonuçları aktardılar.

Adrian Underhill gibi uluslararası çapta tanınan konuşmacıların yanı sıra Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden de değerli eğitimcilerin bir araya geldiği bu konferansta yeni neslin değişen ihtiyaçları göz önünde bulundurularak İngilizce dil öğretiminin etkinliğini ve verimliliğini arttırmaya yönelik fikirleri paylaştılar.