Tem 13, 2018 - Tem 20, 2018

Sosyal Kalkınma için Tasarım Forumu’nu Gökçeada’da gerçekleştirdik

“Gökçeada Design Forum for Social Development: Territorial Design in Action” (Sosyal Kalkınma için Tasarım Forumu) başlığıyla 5-6 Temmuz tarihlerinde düzenlediğimiz tasarımın sosyal kalkınma alanındaki etkisinin ele alındığı seminerlerimizde dünyanın dört bir yanından katılan uzmanlar yer aldı.

Üniversitemizin Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve İstanbul Tasarım Enstitüsü’nün 2014’ten beri düzenlediği Gökçeada’da toplumsal tasarım yaklaşımına dair etkinliklerimiz kapsamında bu yıl 5-6 Temmuz tarihlerinde uluslararası akademisyenleri ağırladık.

Gökçeada Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Köy Muhtarlıkları tarafından desteklenen etkinliğimize Carnegie Mellon Üniversitesi Tasarım Okulu Dekanı Prof. Terry Irwin ve Dünya Tasarım Örgütü’nün (WDO) Eski Başkanı ve şu an Senatörü olan Prof. Mugendi K. M’rithaa konuşmacı olarak katılırken; ABD, İtalya, Pakistan ve Güney Afrika’dan gelen katılımcılar da konuyla ilgili deneyimlerini paylaştı.