Eyl 12, 2018

Avrupa Mimarlık Okulları Birliği EAAE (European Association for Architectural Education)’nin Mimarlık Eğitimi, Araştırma ve Pratiğini konu alan  2018 genel kurul ve  yıllık olağan toplantısı 29 Ağustos- 1 Eylül tarihleri arasında  Erasmus anlaşmamız olan Porto  Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında Avrupa’nın farklı üniversitelerinden çoğunluğunu lisansüstü öğrencilerin katılımına  yönelik  olarak  düzenlenen “Tasarım Stüdyosunu  Tasarlamak” isimli  uluslararası çalıştayda  Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ni, Mimarlık Bölümü’nden  öğrencilerimiz  Ali Fatih Cebeci ve Eylül Merve Zorlu ve 2018 Bahar döneminde mezun olan eski öğrencimiz Feyza Sayman temsil etti.  Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin  önerisi üzerine organizasyona  referans mektubu, cv ve portfolyo göndererek  başvuran ve seçilen öğrencilerimiz, 27-29  Ağustos tarihleri arasında ünlü mimar  Alvara Siza’nın tasarlamış olduğu  Porto Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi  açık ve kapalı alanlarında ve Porto’nun çeşitli  kent mekanlarında sürdürülen çalıştayın ardından,  Özyeğin Üniversitesi  Mimarlık Bölümü’nü temsil eden  öğretim üyeleri Prof. Dr. Hülya Turgut ve Mimarlık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Murat Şahin ile konferansa katılarak,  çalışma grupları ile yürüttükleri çalıştay sürecini ve sonuçlarını, akademisyen öğrenci ve meslek örgütleri temsilcilerinden oluşan katılımcılarla paylaştılar.  Takdir kazanan azimli ve başarılı çalışma ve sunumları ile kurumumuzu ve kendilerini başarıyla temsil eden değerli öğrencilerimizi  ve öğretim üyelerimizi  tebrik ederiz.