Eki 09, 2018

Homecoming 2018, Mezunlarımız ve ÖzÜ Mensuplarının Katılımıyla Gerçekleşti

Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) mezunları bu yıl da dolu dolu bir “Homecoming” etkinliğinde buluştu. 10. Yılımızı kutladığımız 2018 – 2019 Akademik Yılı’nda üniversitemizin artık gelenekselleşen etkinliklerinden biri halini alan Homecoming, bu yıl da mezunlarımızı ve ÖzÜ mensuplarını kampüsümüzde bir araya getirdi. “Homecoming” etkinlikleri çerçevesinde mezunlarımız kendileri için hazırlanan programda muhteşem bir gün geçirdi.

Her yıl düzenli olarak yapılan Homecoming Mezunlar Buluşması bu yıl 6 Ekim Cumartesi günü gerçekleşti. 2012 yılından bu yana verdiğimiz mezunlarımızın yanı sıra ÖzÜ mensuplarının da katıldığı programda birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Program, ÖzÜ – X terasında düzenlenen Brunch ile başladı. Özyeğin Üniversitesi dayanışma ruhunun en güzel örneği olan Homecoming gününde mezunlar için düzenlenen “ÖzÜM ile Alumni Bingo” etkinliği eğlenceli görüntülere sahne oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün açılış konuşması ile devam eden programda mezuniyetinin beşinci yılını kutlayan ÖzÜ mezunlarına da plaketleri verildi. Ardından mezunlarımız, bir ÖzÜ klasiği haline gelen Mezun Duvarı Seremonisi’ne katılarak, mezun oldukları yıla özel olarak hazırlanan kütüğü Mezun Duvarı’na yerleştirdi.

Homecoming programının bir diğer önemli etkinliğinde ise bu kez mezunlarımız ve ÖzÜ mensupları, güncel bir başlık ve içeriğe sahip panelde bir araya geldi. Reşat Aytaç Oditoryumu’nda gerçekleşen “Ekonominin Bugünü ve Yarını” konulu panele Mütevelli Heyeti Başkanımız Hüsnü M. Özyeğin, Özyeğin Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç ve Gazeteci Emin Çapa değerli görüşleriyle katıldı.

Programın bir sonraki durağı ise Öğrenci Merkezi duvarı oldu. 10. Yıl Grafiti Atölyesi etkinliğinde özel olarak tasarlanan Grafiti, mezunlarımızın ve ÖzÜ mensuplarının katılımıyla boyanarak kampüsümüze ayrı bir renk kattı. Grafiti Atölyesi ile aynı anda gerçekleşen bir diğer etkinlikte ise Uluslararası Online Çevre Programı ENO kapsamında mezunlarımız ve ÖzÜ mensupları, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya barışı, çevre ve sürdürülebilirlik için Barış Korusu’na fidan dikti.

Renkli ve dolu dolu geçen Homecoming etkinliğimiz, Quad alanında düzenlenen Zumba ve ardından mezun gruplarımız  “Asmakat ve Ozan Anılan Band”in eğlenceli konserleriyle sona erdi.