Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 02, 2009

Türkiye'de Modern Sanatın Gelişimi

Seminer, Prof. Reisman'ın kısa bir süre önce yayınlanan kitabı Arts in Turkey: How Ancient Became Contemporary adlı kitabına dayanılarak hazırlandı.

Görsel sanatlar, Türk ekonomisinin önemli bir parçasıdır ve gerek Türkiye sınırları içinde gerekse dışında kamu politikalarına ilişkin süregelen pek çok tartışmayı etkilemektedir. Türkiye özellikle imparatorluğun İslam'a geçmesinden kısa bir süre sonra başlayan dört yüzyıllık uyuşukluğundan kurtularak gelişen güzel sanatları ve özellikle heykel sanatı ile eşsiz bir örnek sergilemektedir.

Tarih: 2 Kasım 2009


Arnold Reisman Kimdir?

Prof. Arnold Reisman, lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini UCLA'de mühendislik bölümünden aldı. Halen Kaliforniya, Wisconsin ve Ohio'da kayıtlı bir yüksek mühendis olan Reisman'ın çeşitli mesleki dergilerde 200'ü aşkın çalışması ve 14 kitabı yayımlandı. Case Western Reserve Üniversitesi'nde 27 sene yöneylem araştırması profesörü olarak görev yapan Reisman, 1994'te erken emekliliği seçti. 1999-2003 yılları arasında Türkiye'de Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde ziyaretçi profesör olarak çalıştı.

Profesör Rose, kablosuz iletişim sistemleri hakkında engin bir deneyime sahip olup, cep telefonları için e-kontör ve "SMS metinden konuşmaya uygulaması" (text-to-speech) gibi uygulama odaklı lisans projelerinden, müdahale yönetimi üzerine gerçekleştirilen son derece kuramsal doktora projelerine kadar her düzeydeki çalışma için öğrencilere danışmanlık yapmıştır. Prof. Rose'un ilgi alanları, Nature dergisinin kapağında yer alan ve NY Times Editorial daha dahil olmak üzere basın tarafından geniş çaplı olarak ele alınan pek çok çalışmanın ortaya çıkmasını sağlamıştır. Prof. Rose, günümüzde iletişim kuramını "her şeyi düzenleyen ilke" olarak ele almaktadır.

Araştırmalarında teknoloji transferi, epistemoloji gibi alanlara yönelen Reisman, 1933'ten itibaren Almanya'dan sürülmüş olan Alman asıllı profesörler ve bunların bilim ve özellikle Türk üniversiteleri üzerindeki etkilerini konu alan bir araştırma yaptı. Hobi olarak heykeltıraşlıkla uğraşan Arnold Reisman; "Who's Who in America", "Who's Who in the World", "American Men and Women of Science", "Two Thousand Notable Americans" adlı biyografi kitaplarında yer almaktadır ve Amerikan Bilimsel Gelişme Birliği'nin üyesidir.