Oca 16, 2019

Psikoloji Yüksek Lisans Programımıza Uluslararası Akreditasyon

“Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans programı “Çift ve Aile Terapisi” uzmanlık alanı (tezli) Uluslararası Aile Terapisi Derneği’nin “Sistemik Terapi Eğitimi Uluslararası Akreditasyon Komisyonu” tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, “ileri akreditasyon” kriterlerini karşılayarak akredite bir eğitim programı olmaya uygun görüldü. Böylece Türkiye’de Çift ve Aile Terapisi uzmanlığı veren psikoloji yüksek lisans programlarında, ileri akreditasyon kriterlerini karşılayan ilk ve tek program olma özelliği kazandı. “Çift ve Aile Terapisi” uzmanlık alanı (tezsiz) ise yine aynı komisyon tarafından yapılan değerlendirmeyle temel akreditasyon kriterlerini karşılaması bakımından akredite bir eğitim programı olmaya uygun bulundu. Programımız, Türkiye’de Çift ve Aile Terapisi uzmanlığı veren psikoloji yüksek lisans programlarında, temel akreditasyon kriterlerini karşılayan ikinci program olma özelliğine sahip oldu.