Şub 15, 2019

Türkiye'de Otelciliğin Önderleri 2.Bienali'nde Duayenler M.Kemal Dedeman ve Dedeman Otellerini Anlattı

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Otel Yöneticiliği Bölümü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye’de Otelciliğin Önderleri Bienali, Türkiye’de turizmin ve otelciliğin gelişmesine büyük katkılar sunan Dedeman Otelleri’nin kurucusu Mehmet Kemal Dedeman’ı odağına aldı

12 Şubat tarihinde gerçekleşen Türkiye’de Otelciliğin Önderleri Bienali, Mehmet Kemal Dedeman ve Dedeman Hotels & Resort Sergisi ile başladı. 1966 yılında turizme ilk adımını Dedeman Ankara’yı faaliyete geçirerek atan Dedeman Otelleri’nin vizyoner kurucusu Mehmet Kemal Dedeman’ın kişisel eşyaları, fotoğrafları ve Dedeman Otelleri’nin yıllar içindeki devinimini aktaran fotoğraflar, sergide ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Sergi, iki yıl süresince Özyeğin Üniversitesi’nde ziyaretçilere açık olacak.

Dedeman’ın kurucusundan otelciliğin geleceğine

Sergi sonrasında “Değişen Dünyamızda Otelciliğin Geleceği” isimli panel düzenlendi. Mehmet Kemal Dedeman’ın ilk tohumlarını attığı otelcilikten günümüze kadar gelen otelcilik anlayışının zaman içinde geçireceği dönüşüm panelistler tarafından tartışıldı. Türk turizmine büyük katkılar sağlamış eğitimciler, dernek temsilcileri, sektörün önde gelen isimleri ve basın mensuplarının da katılımıyla gerçekleşen panelde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar’ın moderatörlüğünde Mehmet Önkal, Tavit Köletavitoğlu ve Ömer İsvan otelciliğin gelecekteki dönüşümünü ve bu dönüşümün Türk otelciliğine yansımaları ile ilgili öngörülerini paylaştı.