Mayıs 16, 2019 - Mayıs 23, 2019

Prof. Dr. Murat Uysal’a IEEE’den En İyi Makale Ödülü

Özyeğin Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Uysal, "Survey on Free Space Optical Communication: A Communication Theory Perspective" adlı makalesiyle IEEE ComSoC (Communications Society) En İyi Derleme Makale Ödülü’nü kazandı. Söz konusu ödül son beş yıl içerisinde IEEE ComSoc dergilerinde yayınlanmış yüzlerce derleme makale arasından aday gösterilen çalışmaların IEEE ComSoc Ödül Komitesi tarafından değerlendirilmesi sonucu belirlendi. Ödüle hak kazanan Haziran 2014 tarihli makale, 700’den fazla atıf almış ve yeni gelişmekte olan optik kablosuz haberleşme alanında kısa zaman içerisinde klasik bir referans haline gelmiştir. Prof. Dr. Murat Uysal’a ödülü, Çin’in Shanghai şehrinde 20-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenecek IEEE ICC konferansı sırasında yapılacak törenle takdim edilecektir.

IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) 150 ülkede 423 bini aşkın üyesi ile elektrik ve elektronik mühendisliği alanında faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen uluslararası organizasyondur.