Mayıs 17, 2019 - Mayıs 31, 2019

“En İyi Makale” Ödülü Doç. Dr. Burcu Balçık’ın

Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Balçık, yönetim ve işletme alanında dünyanın en prestijli topluluklarından biri olarak bilinen Production and Operations Management Society’e (POMS) sunduğu çalışma ile College of Humanitarian Operations and Crisis Management (HOCM) tarafından  “En İyi Makale” ödülüne layık görüldü.

Bu yıl 30.’su düzenlenen POMS yıllık olağan toplantısı 2 – 6 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin başkenti Washington DC’de gerçekleşti. Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Burcu Balçık’ın Kanada HEC Montreal’den Selene Silvestri, Marie-Ève Rancourt ve Gilbert Laporte ile birlikte kaleme aldığı “Collaborative Prepositioning Network Design for Regional Disaster Response” başlıklı makalesi, POMS tarafından bu yıl “En İyi Makale” olarak değerlendirildi.

Ödül sahibi makale, sıklıkla yıkıcı kasırgaların hedefi haline gelen Karayipler’in olası afet durumlarına karşı hazır olmalarını ve güçlenmelerini sağlamak amacıyla bir iş birliği stratejisi sunuyor.  Proje ayrıca, TÜBİTAK 2219 Programı kapsamında desteklenen çalışmalar arasında yer aldı.