Tem 13, 2019 - Tem 20, 2019

Üniversitemiz Öğrenci Memnuniyetinde Üst Üste 3. Kez BİRİNCİ

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2019 raporunun sonuçları açıklandı.  Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yürütülen çalışmada 2017 ve 2018’de birinci olan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerin “Genel Memnuniyet” sıralamasında 2019’da da “Birinci” olarak bu başarıyı üst üste üçüncü kez elde etti. Çalışmada yerleşke yaşamı, akademik destek, mesleki gelişim fırsatları, kurumun yönetsel işleyişi gibi farklı alanlarda öğrencilerin memnuniyetleri araştırıldı.

“10 yılda elde ettiğimiz başarılar tesadüf değil”

2008 yılından bu yana Türkiye’nin her köşesinden yetenekli ve başarılı gençlerin dünya standartlarında eğitime erişebilmesine öncelik verdiklerini ifade eden Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, "Öğrenci odaklı eğitim yaklaşımını temel alarak, yönetimsel kararlarımızda öğrencilerimizin görüşlerine her zaman değer verdik, ihtiyaçlarına yönelik çözümleri birlikte üretmeyi önemsedik ve veriye dayalı hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile anlamlı, fark yaratan girişimleri hayata geçirdik. Üniversitemizin 10 yılda elde ettiği başarılar hiç şüphesiz tesadüf değil. 2019’da Yükseköğretimin Oscar’ları olarak kabul edilen ve 14 yıldır üniversitelerde en iyi uygulamaların ödüllendirildiği uluslararası THE AWARDS programında, Öğrenciler için Üstün Destek kategorisinde “Sektörel Eğitim Programı” ile en iyi 8 üniversiteden biri olmamız, öğrenci odaklı eğitim felsefemizin de göstergesi oldu. Başta akademisyenlerimiz olmak üzere tüm Özyeğin Üniversitesi çalışanları, öğrencilerimize erişilebilir olmayı ve onlarla çözüm odaklı iletişim kurmayı temel prensip olarak benimsemişlerdir. Bu önemli araştırma vesilesi ile olumlu görüşlerini paylaşarak bize bu gururu bir kez daha yaşatan öğrencilerimizden ve bizleri her zaman destekleyen mütevelli heyetimizden aldığımız güçle, öğrenci memnuniyetinde öncü ve örnek olma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

10. Yıl Özel Bursu

2008 yılından bu yana ülkemizin her köşesinden yetenekli ve başarılı gençlerin dünya standartlarında eğitime erişebilmesine öncelik veren Özyeğin Üniversitesi, kuruluşunun 10. Yılına özel bir burs programını hayata geçirdi.

Detaylı bilgi için tıklayınız.