Ağu 16, 2019 - Eyl 20, 2019

Bildiri Çağrısı: Türkiye'de Tarım, Gıda ve Değişen/meyen Pratikler

Bildiri Çağrısı

"Türkiye'de Tarım, Gıda ve Değişen/meyen Pratikler"

Ana Tema;

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Bu bağlamda, Özyeğin Üniversitesi bünyesinde, 2030 yılına kadar açlık ve yetersiz beslenmenin her biçimini sona erdirmeyi ve başta çocuklar olmak üzere tüm insanların yıl boyunca yeterli besine sahip olmasını amaçlayan Açlığa Son (Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 2) kapsamındaki alt hedefleri tartışmak adına "Türkiye'de Tarım, Gıda ve Değişen/meyen Pratikler" başlıklı bir konferans düzenlenmektedir. Konferans, Türkiye’deki tarımsal dönüşümün farklı yönleri ile gıda sistemleri arasındaki ilişkiyi inceleme amacındadır. Bu çerçevede aşağıdaki alt temalara odaklanacaktır:

Alt Temalar;

· Tarım ve hayvancılıkta son yıllarda ortaya çıkan gelişmeler (ürün kompozisyonu, emek kullanma biçimleri, işletme biçimleri, birikim, göç, mülkiyet, üretim süreci, kadın ve çocuk, teknoloji, vb.),
· Meta ilişkileri ve iş gücü piyasaları,
· Köylerin ve kırsal alanın değişimi,
· Gıda piyasaları,
· Ulusal tarım politikaları,
· Gıdaya erişim sorunları ve yaşama hakkı,
· Gıda egemenliği ve  güvencesi tartışmaları,
· Ekolojik sürdürülebilirlik,
· İklim değişikliği ve tarım,
· Sürdürülebilir kalkınma,
· Verimlilik ve teknoloji tartışmaları,
· Belediyeler ve yerel ve kırsal kalkınma konuları,
· Üretim ve Tüketim Kooperatifleri.

Konferans Dili Türkçe’dir.

Özetler 250 – 500 kelime uzunluğunda olmalıdır.

Tüm özetler 20 Eylül 2019 tarihine kadar deniz.sert@ozyegin.edu.tr adresine iletilmelidir.

Organizasyon Komitesi: Deniz Ş. Sert, Faik Gür, Candan Türkkan