Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 27, 2019 - Eki 31, 2019

"UNWTO Dünya Turizm Günü" Tüm Paydaşlarımıza Kutlu Olsun

“UNWTO Dünya Turizm Günü” Tüm Paydaşlarımıza Kutlu Olsun

1980 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü bünyesinde, 27 Eylül, “Dünya Turizm Günü” olarak kutlanmaktadır.

Her yıl farklı ülkelerin ev sahipliğini yaptığı Dünya Turizm Günü etkinlikleri bu yıl Hindistan’ın ev sahipliğinde, New Delhi’de gerçekleşecektir.

Dünya Turizm Günü 2019’un teması “Turizm ve İstihdam: Herkes için daha iyi bir gelecek” üzerine kurgulanmıştır.

2030 yılı itibariyle, uluslararası turist seyahatlerinin 1,8 milyar kişiye ulaşacağı öngörülmektedir. Bu bağlamda, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda dijital gelişmenin, yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin ve verimli kaynak kullanımının, turizm sektörünün toplum yararına yönelik işlevini yerine getirmesine yardımcı olmasını beklemekteyiz.

Gelişen teknolojilerin ve eğitimin yaşamda, bireylere daha sağlıklı bir gelecek oluşturacağının bilincinde olarak, Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği Bölümü ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün eğitim programlarında 2019-2020 akademik yılı itibariyle yapmış olduğumuz güncellemeler sonucu, öğrencilerimizi hem dijital, yapay zeka ve robotik alanlarında bilgi ve tecrübe sahibi yapmayı hem de sürdürülebilir girişimci ruhuyla iş hayatına hazırlamayı hedefledik.

Bu hedefimize yürürken, öğrencilerimizin eğitimlerinin son dönemlerinin tamamını İleri Düzey Staja ve sektörün sorunlarına çözüm üretecekleri Sektörel Projelere adayarak, hem öğrencilerimize üst düzey iş tecrübesi edinme şansını, hem de mezun olmadan işe kabul edilme olanağını tanımış olduk.   

Unutulmamalıdır ki, 2030 yılı aynı zamanda Türkiye’nin turizm endüstrisinde “Yıldız ülke” olmaya namzet gösterildiği bir yıldır. 2030 yılı itibariyle 90 milyon yabancı turist girişi ve 85 milyar dolar gelir hacmi yakalaması beklenen Türkiye’nin dünya sıralamasında ilk 4 ya da 5 ülke arasında yer alması beklenmektedir.

Dünyada “Var olması barışa dayalı” tek endüstri olan Turizm sektörünün bir paydaşı olarak, 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nü kutluyor, Özyeğin Üniversitesi olarak öğrencilerimizi başarılarıyla sektörümüze kazandırmaya ve eğitimli, dünya standartlarında donanımlı ve girişimci gençler yetiştirmeye devam edeceğimize söz veriyoruz.

 

 Teoman Alemdar

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü

Otel Yöneticiliği Bölümü-Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Özyeğin Üniversitesi