Eki 08, 2019 - Eki 29, 2019

Prof. Dr. Mehmet Arık’a İki Uluslararası Ödül

LED Professional Review dergisi tarafından 75. sayı onuruna düzenlenen ve ışık biliminin her alanında çözümden tasarıma ve yenilikçi uygulamalara kadar uzanan çığır açıcı araştırmaların ödüllendirildiği LPS 2019 Sempozyumu Avusturya’da düzenlendi. 8 farklı kategoride ödüllerin dağıtıldığı ve 300’ü aşkın kişinin katıldığı törende Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi ve EVATEG Direktörü Prof. Dr. Mehmet Arık, LED aydınlatma ve ısıl yönetim konularındaki uzmanlığı ve dergiye sunmuş olduğu katkıları nedeniyle LED-PR Service Award’a layık görüldü.

Prof. Dr. Mehmet Arık aynı zamanda 7 – 9 Ekim 2019 tarihleri arasında Los Angeles’ta düzenlenen ASME Interpack Conference kapsamında, Amerikan Makine Mühendisleri Derneği’nin en prestijli akademik dergilerinden Journal of Electronics Packaging (ASME JEP) tarafından verilen hizmet ödülüne layık görüldü. Journal of Electronic Packaging dergisi, kuramsal ve deneysel yöntemlerden, yaklaşımlardan ve tekniklerden faydalanarak elektronik ve fotonik bileşenlerin, cihazların ve sistemlerin analizinde, tasarımında, üretiminde, test edilmesinde ve işletilmesinde karşılaşılan bir dizi mekanik, materyal ve güvenirlik soruna çözüm geliştirmeyi hedefleyen en ileri araştırmaları yayınlıyor.