Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 08, 2019 - Eki 31, 2019

CEEE/EÇEM - Bülten | Ağustos & Eylül 2019

 

NEXT-GEN Projesi Enerji Verimliliği Çalıştayı ile Başladı

EÇEM’in İslam Kalkınma Bankası (IsDB) Tranformers Fonu tarafından hibe almaya hak kazanan ve 14 ay sürecek olan yeni projesi “NEXT-GEN: Next Generation”, 2-6 Eylül 2019 tarihleri arasında, 5 günlük bir çalıştay yapılarak başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Belediyelerle ile ortak hareket edilen projeye Güneydoğu Anadolu’daki 10 ilimizden (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak) seçilen meslek ve teknik lisesi öğretmenleri ve belediye çalışanları dahil olacak. Enerji Verimliliği Çalıştayı, 60 kişilik bir grubun katılımı ile Özyeğin Üniversitesi Kampüsü'nde gerçekleştirildi ve çalıştayın son gününde kursu başarı ile geçen katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

(Kolajdaki fotoğraflar katılmcıların Yasemin Somuncu, Şehnaz Aktaş Çivici (Milli Eğitim Bakanlığı) ve M. Pınar Mengüç tarafından verilen katılım belgelerini aldıkları anları göstermektedir.)

 

Yasemin Somuncu ALUTEAM Mesleki Seminerler'e Konuşmacı Olarak Katıldı

EÇEM Araştırmacılarından Y. Mimar Yasemin Somuncu, 20 Ağustos 2019 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde gerçekleşen “ALUTEAMAlüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi Mesleki Seminerler” kapsamında “Bina Cephelerinde Enerji Verimliliği / Tasarım Sürecinden İşletme Bakım Sürecine” konulu sunumu gerçekleştirdi.

 

Cem Keskin Building Simulation 2019'a Vaka Analizi Sunumu ile Katıldı

EÇEM araştırmacılarından Cem Keskin, 2-4 Eylül 2019 tarihleri arasında İtalya'nın Roma kentinde düzenlenen BuildingSimulation2019 Konferansı'nda "Adaptive Vent System For Localized And Customized Thermal Conditioning"  başlıklı, kendisinin doktora tezi ile ilgili vaka analizi sunumu gerçekleştirdi. International Building Performance Simulation Association tarafından iki yılda bir düzenlenen ve alanındaki en prestijli etkinliklerden olan konferansta, akıllı ve adaptif iklimlendirme sistemleri üzerine sürdürdüğü doktora çalışmalarının bulgularını paylaşan Keskin'in sunumu ilgili gördü. 

 

Prof. M. Pınar Mengüç New York'da Birleşmiş Milletler - UNGA 74 Etkinliklerine Katıldı

Prof. M. Pınar Mengüç, United Nations General Assembly - UNGA 74 / Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu Yan-Etkinliklerine katıldı. ABD’nin New York Şehrinde 21-24 Eylül 2019 tarihleri arasında BM tarafından yapılan bir dizi etkinlik arasında, 23 Eylül’deki ‘A 360 Look Towards 2030: Taking Stock on the SDGs’ oturumunda UNSD etkinlikleri ve the Sustainable Development Goal Report 2019 Bertelsman Stiftung desteği ile yayınlandı. Bu oturum sonrasında, Prof. Mengüç, SDSN Direktörü Jeffrey Sachs ile bir söyleşi yaptı.

 

ENVER Yöneticileri EÇEM'i Ziyaret Etti  

Enerji Verimliliği Derneği Yöneticileri Raşit Yenişen ve İhsan Sabri Öksüz, 17 Eylül 2019 tarihinde olası işbirliklerini görüşmek üzere EÇEM’i ziyaret ettiler. Toplantıda ENVER’in toplumsal çalışmalarıyla EÇEM’in akademik yöntemlerinin beraber nasıl birleştirilebileceği ve toplumsal problemlerin çözümü için nasıl kullanılabileceği tartışıldı. Kasım ayı içinde ENVER'in ‘Verimli Buluşmalar’ toplantısının Özyeğin Üniversitesi Kampüsü'nde yapılması kararlaştırıldı.

 

NEED4B Projesi İSO Proje Ödülleri Yarışması'nda Finale Kaldı

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve verimlilik bilincinin ülke çapında yaygınlaştırılması, kurum ve kuruluşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımın artırılması ve yürütülen projelerin kamuoyuna duyurulması için her sene düzenlenen Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması'nda, EÇEM NEED4B Projesi ve SCOLA Binası uygulamasıyla finale kaldı. 30 Eylül 2019’da gerçekleştirilen saha ziyaretinde Özyeğin Üniversitesi projesi ve uygulama binası yetkililere detaylı olarak anlatıldı.

 

Nil Kutlar 12. Ulusal Aydınlatma Kongresi'ne Katıldı

EÇEM araştırmacılarından Nil Kutlar, 18-19 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen 12. Ulusal Aydınlatma Kongresi’ne katıldı. ‘’Türkiye’de Nitelikli Aydınlatma’’ temalı kongrede, aydınlatmada eğitim ve insan kaynağı, aydınlatma için tasarım, dünya standartlarında tasarlanmış üretim, aydınlatmada satış ve tüketim bilinci başlıkları altında bildiriler sunuldu.  Teknik personel ve altyapının güçlendirilmesi gerektiği, bu sebeple Mesleki ve Teknik Liselere yatırımların arttırılmasının önemi vurgulandı. Ayrıca, paydaşlar arasında bütünleşik/entegre çalışma sisteminin yerleştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefi katılımcılarla paylaşıldı. 

 

Tufan Akba AB Co-Benefits Projesi Eğitimine Katıldı 

EÇEM araştırmacılarından Tufan Akba, 24-25 Eylül 2019 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen Avrupa Birliği Co-Benefits projesi kapsamında “Ekonomik ve Sosyal Faydaları ile Sürdürülebilir Enerji Sistemleri Planlaması” eğitimine katıldı. Bu eğitimde yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynaklarının, sosyal, çevresel ve ekonomik etkileri anlatıldı ve bu etkilerin yeni nesil sürdürülebilir enerji piyasalarında nasıl analiz edildiği farklı ülkelerden örneklerle gösterildi. Yeni nesil sürdürülebilir enerji sistemleri üzerine vaka çalışması yapılan toplantıda, enerji fiyatı dışındaki etkenlerin (sosyal, çevresel, politik) ekonomiye, topluma ve geleceğe olan etkisi iklim değişikliği, kalkınma ve sürdürülebilirlik açısında değerlendirildi.