Eki 18, 2019 - Eki 25, 2019

“Yüce ve Yalnız: İstanbul Surlarında Bir Yolculuk” adlı kitap Özyeğin Üniversitesi Yayınları’ndan çıktı

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Metin Çavuş’un surlarda gerçekleştirdiği kişisel yolculuğun görsel yansımaları, Yüce ve Yalnız: İstanbul Surlarında Bir Yolculuk adlı kitapta bir araya geldi. 2017 ve 2018 yıllarında çekilen sur fotoğraflarından oluşan ve Özyeğin Üniversitesi Yayınları etiketiyle kitaplaştırılan eserde Dr. Çavuş, surların çevresindeki yaşamı fotoğraflamak yerine, fotoğraf makinesini surların kendisine yöneltmeyi tercih ettiğini ve böylece 36 siyah – beyaz fotoğraftan oluşan bir albümün ortaya çıktığını söylüyor.

Dr. Metin Çavuş için bu kitap aynı zamanda fotoğrafta zaman kavramını sorgulamanın bir aracına dönüşmüş. Çavuş surlarla ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor: “Yüzyıllardır ayakta olan bir suru, ömrü kısacık bir bitkiyle, bir patikayla ya da mevsimlik sürülmüş bir tarla ile yan yana fotoğrafladığınızda, tabii ki, onun yüceliği ve yalnızlığı hemen fark edilir”.

Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olan Bora Fer tarafından tasarlanan Yüce ve Yalnız: İstanbul Surlarında Bir Yolculuk fotoğraf kitabı,  4. Uluslararası İstanbul Fotokitap Festivali’nde, Dünyadan Fotokitaplar 2019 bölümünde de sergilendi.