Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 21, 2019 - Kas 30, 2019

Forbes’un “30 Altı 30” Listesinde İki ÖzÜ Mezunu

Aylık iş ve ekonomi dergisi Forbes, bulunduğu sektörü değiştiren, dönüştüren ve başarılı işlere imza atan 30 yaş altı gençleri bir araya getirdiği “30 Altı 30” listesini Kasım 2019 sayısında yayımladı. Sanat, spor, müzik, girişim, bilim, iş dünyası ve politika başta olmak üzere farklı alanlarda yalnızca değişime öncü olan lider gençlerin yer aldığı listede, Özyeğin Üniversitesi’nden iki başarılı mezunumuz da kendi girişimleriyle yer buldu.

2013 İşletme Bölümü mezunumuz Merve Manastır kurucu ortağı olduğu ve uluslararası tanınırlığa sahip Manu Atelier markasıyla, 2014 İşletme Bölümü mezunumuz Efe Kethüda ise Türkiye’nin ilk e – spor platformu olan Flank Esports şirketiyle listeye girme başarısı elde etti. 

 

Merve Manastır, 29
Kurucu Ortak, Manu Atelier

Baba mesleğini devam ettirerek kız kardeşiyle birlikte 2014'de Manu Atelier'i kuran Merve Manastır şu anda yüzde 65'i yurt dışından olmak üzere yıllık 35 bin adet satış yapan 4,5 milyon euro'luk bir çanta imparatorluğunun sahibi... Şirket içinde operasyon, finans ve üretim konusunda liderlik görevi üstlenen Manastır, aynı zamanda Instagram'daki etkisiyle de markanın tanınmasında aktif rol oynuyor. İsmi Gucci, Chanel, Prada gibi lüks markaların yanında anılan Manu Atelier, Türkiye'nin son yıllarda çıkardığı en güçlü markalar arasında yer alıyor. Manu Atelier ürünleri Türkiye'de Vakkoroma ve Nişantaşı'ndaki Manu Atelier showroom'unda, yurtdışında ise Selfridges, Harrods, Saks Fifth Avenue, Farfetch, Net-A-Porter ve Shopbop gibi lüks alışveriş noktalarında satılıyor. Bugüne kadar çantalarıyla adını duyuran ve Kate Middleton, Eva Chen, Jessica Parker ve Bella Hadid gibi birçok ünlü ismin favorisi haline gelen marka, yeni dönemde ise iddiasını çıkardığı ayakkabı koleksiyonuyla sürdürecek.


 

Efe Kethüda, 29
Kurucu, Flank Sport

Flank Sports'un kurucusu Efe Kethüda "Hayatımda hep noktaları birleştirdim ve hiçbir fırsatı kaçırmadım" diyor. Kurduğu girişimlere ve hikayesine baktığımızda da Kethüda'nın pek çok farklı noktaları birleştirerek fırsatları değerlendirebildiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Lise yıllarında basketbol oynamaya başladı ve uzun yıllar profesyonel basketbolcu olarak para kazandı. Diğer taraftan lisede masa tenisinde Türkiye şampiyonluğu ve dünya ikinciliği var. Bunları yaparken rüzgar sörfü öğretmenliği de yapıyordu. Sporcu kimliğini işdünyasıyla birleştirerek 19 yaşında doğa sporlarıyla liderlik, motivasyon gibi etkinlikleri biraraya getiren şirketini kurdu. 2010'da krizin de etkisiyle işler yavaşladığında KTH Event Agency'i hayata geçirdi ve Türkiye'deki girişimcilik ekosistemine dahil olarak 500'den fazla proje tamamladı. 2015'te KTH'ye ek olarak etkinlikcim.com ile online etkinlik planlama modelini geliştirdi. Etkinlikcim.com 3,5 milyon lira değerlemeyle melek yatırım aldı. Bu işlere devam ederken e-spor ekonomisinin büyümesi ve Türkiye'deki gelişimi Kethüda için yeni bir fırsat kapısı oluşturdu. Böylece 2017'de Türkiye'nin ilk e-spor platformu olan Flank Esports'u kurdu ve Türkiye'de bu alanda TÜBİTAK'tan ilk ar-ge desteğini alan girişim oldu. Flank, e-spor takipçilerinin favori takım ve oyuncularını takip edebildiği, canlı izleyebildiği, istatistiki bilgilere ulaşabildiği, haber içieriklerine ulaşabildiği bir platform. Kethüda da F1 Esports'un MENA Bölgesi basın ortağı da olan Flank ile şu anda Brezilya ve MENA pazarına açılmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda oyun geliştirme projesi de hayata geçmek üzere. İlkokul dördüncü sınıfta Pokemon kartları satışı ile başlayan macerası çok yönlü kiliğini ticaret hayatına adapte edebilme başarısıyla tüm hızıyla devam ediyor.