3 Lisans Mezunu

Elektrik Elektronik Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Helin Özel

Helin (EE) Lisans ve yüksek lisans programlarını Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Institute of Physics at Johannes Gutenberg University of Mainz’da doktora programına devam ediyor. Her zaman uzayı anlama ve keşfetme konusunda meraklıydı ve gördükleriyle yetinmek istemiyordu. Sonunda kendini bir bilim insanı olarak buluverdi. Birçok farklı alanda teorik cisimleri öğrendi. Ayrıca, kariyer yolculuğu sırasında nesneye yönelik programlama eğitimi sayesinde algoritmik düşünceyi öğrenme konusunda önemli bir adım attı.

Teorik cisimlerin fiziksel haberleşme alanındaki karşılığını anlamak için çalışmalar yürüttü ve teorik formülasyonların, uygulama alanları olup olmadığı konusundaki merakını canlı tuttu. Sualtı kablosuz haberleşme ve kuantum dağıtım alanlarında araştırma yapma imkanı buldu. Çalışmaları sırasında makalelerini yayınlama, işbirlikleri yapma ve çalışmalarına patent alma fırsatı yakaladı.

Hakkı Motorcu

Hakkı (EE) lisans derecesini Özyeğin Üniversitesi, Elektronik Elektronik Bölümü’nde tamamladı. Lisans döneminde Tübitak araştırma çalışmalarında görev aldı. Öğrenciliği döneminde arkadaşlarıyla katıldığı Arçelik tarafından düzenlenen “Gençler Geleceği Tasarlıyor” yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Bilgisayar görüntüsü ve nesne tanıma teknolojileri konularında projeler geliştirmeye devam ediyor. Hakkı, şu an University of Rochester’da Bilgisayar Bilimleri doktorasına devam ediyor. Gelecekte, aynı şekilde gerek akademide gerek özel sektörde, araştırma yapmaya ve problem çözmeye devam etmeyi planlıyor.

Mert Dedeköy

Mert (EE), Eatron Technologies şirketinde yazılım mühendisi olarak çalışıyor. Elektrik-Elektronik Mühendisliği programından 2020 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldu. Kodlama derslerine merakı nedeniyle Bilgisayar Mühendisliği programı yan dalını da tamamladı. İngiltere’deki University of East Anglia’da yaz okulundan uluslararası işletme dersi aldı. Bir dönem, Amerika’daki Oregon State University’de değişim programı öğrencisi olarak bulundu. Mezun olmadan bir akademik makalede yer alıp konferansta sunum yapma tecrübesi edindi.

Mezun olduktan sonra ise Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans programında derin öğrenme üzerine devam eden Mert, bir yandan da tam zamanlı olarak yazılım mühendisi olarak çalıştı. Web uygulaması geliştirmenin arka-yüz, ön-yüz, bulut sistemleri gibi birçok alanında tecrübe sahibi olan Mert, gelecekte uluslararası boyutta çalışabilecek bir yazılım şirketinin kurucu ortağı olmayı hedefliyor.