22.03.2018 - 22.03.2018

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Okyanuslardaki plastik kirliliğine dikkat çeken isimlerin başında gelen ve çevre sorunları üzerine çığır açıcı projeleri ile bilinen Douglas Woodring, 22 Mart 2018 Perşembe günü 15:00-16:30 saatleri arasında ÖzÜ-X Binası, B27 Tasarım Alanı’nda bir konuşma yapmak üzere üniversitemizin konuğu oluyor.

İçeriğinde “Sürdürülebilirlik”, “Sosyal Girişimcilik ve Sorumluluk”, “İş Etiği” gibi konular bulunan ENG 101-102 derslerine katılan öğrencilerimizin yanı sıra, tüm öğrencilerimize açık olarak gerçekleşecek etkinlik; sunumun ardından öğrencilerimizin sorduğu soruların yanıtlanması ve sohbet şeklinde devam edecek.

Douglas Woodring Kimdir?

Woodring, okyanusların sağlığı için olumlu iyileştirmeleri teşvik etmek amacıyla, yenilikçi çözümler, teknolojiler, işbirlikleri ve politikaları aynı çatı altında buluşturmayı misyon edinmiş, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Ocean Recovery Alliance’ın kurucusu ve yönetici direktörüdür. Woodring aynı zamanda, plastik sürdürülebilirliğin geleceği ve atık ayak izi azaltılmış bir dünya için çözümlerin, yeniliklerin, materyallerin ve fırsatların nasıl ölçeklendirilebileceğine dair benzersiz bir iş odağı sunan Plastiklik Forumu (Plasticity Forum)’nun da kurucusudur. 2009 yılında, insanların plastik ayak izi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar için Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) İklim Kahramanı ödülüne layık bulunmuştur. Kuzey Kaliforniya’da doğan Woodring’in biri The Wharton School’dan İşletme alanında, diğeri Johns Hopkins University’den Çevre Ekonomisi alanında olmak üzere, iki ayrı yüksek lisans derecesi bulunmaktadır. Woodring lisans derecesini University of California-Berkeley’de Ekonomi ve Siyasal Bilimler üzerine tamamlamıştır.