Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

10.11.2012

Asansör Konuşması Yarışması

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

ASANSÖRÜ KAÇIRMA!

 




10 Kasım
’ da gerçekleşecek büyük finalde bineceğin asansörde

sürpriz girişimcilerle karşılaşabilirsin!


Sen de şovun parçası olmak ve kazanmak istiyorsan
8 Kasım Perşembe saat 17:00’ye kadar
HEMEN BAŞVUR!

 

ASANSÖR KONUŞMASI (ELEVATOR PITCH) NEDİR?

Özyeğin Üniversitesi’nin Global Girişimcilik Haftası kapsamında lise öğrencileri ve Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ile her yıl  düzenlediği “Asansör Konuşması” (Elevator Pitch) Yarışması, öğrencileri girişimciliğe teşvik eden, öğrencinin kendi geliştirdiği bir fikri çok kısa bir süre içinde, önemli noktaları atlamadan ama detaylara da boğulmadan ve ikna edici bir şekilde ifade edebilme becerisini geliştirmeyi hedefleyen bir yarışma.

Yarışma, girişimci gençlerin asansör yolculuğu kadar kısa bir süre içinde (60 saniye) kendilerini yabancı birine tanıtma, iş fikirlerini ifade etme ve karşısındakini ikna etme yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenleniyor.




YARIŞMA KOŞULLARI 
Metafor olarak bir asansör yolculuğunun kullanıldığı yarışmada, öğrencinin, bir holdingin asansöründe o firmanın sahibi ya da üst düzey yöneticisi ile karşılaştığı varsayılıyor. Girişimci gencin kendini tanıttıktan sonra iş fikrini çarpıcı bir şekilde anlatıp o kişiyi kendisi ile bir görüşme yapmaya ikna etmek için sadece o asansör yolculuğu kadar (yaklaşık 60 saniye) zamanı bulunuyor.

İş fikrinin yatırımcıya en etkili şekilde anlatılması prensibine dayanan “Elevator Pitch” (Asansör Konuşması) Yarışması, bugün uluslararası iş platformlarında genç girişimcilerle yatırımcıları bir araya getirmek için kullanılan önemli bir iş modeli.

YARIŞMAYA KİMLER KATILABİLİYOR ?
• İş kurma fikri olan öğrenciler
• Bir girişimi olan öğrenciler
• İş fikrini geliştirmek isteyen öğrenciler
• Sunum tekniğini geliştirmek isteyen öğrenciler
• Kitle önünde ikna yeteneğini geliştirmek isteyen öğrenciler

İŞLEYİŞ
Türkiye’nin çeşitli illerinde  yapılan lise elemelerinden sonra finale kalan lise öğrencileri ile yarışmaya başvuran ÖzÜ öğrencileri, Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsünde gerçekleşen final yarışmasında birlikte yarışıyor. Her yıl sürpriz iş adamlarının katılımlarıyla renklenen final yarışında dereceye giren öğrenciler, kendilerini ifade becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra, çeşitli ödüller kazanıyor ve önemli yatırımcılarla tanışma fırsatı buluyorlar.

ÖDÜLLER
TEKNOSA’dan;

Birinciye 1500 TL
İkinciye 1000 TL
Üçüncüye   500 TL

tutarında hediye çekleri.

TAKVİM
Bursa, İzmir ve İstanbul’da yapılan lise elemelerinden sonra finale kalan lise öğrencileri ile aşağıda verilen adresteki formu doldurarak yarışmaya başvuran ÖzÜ öğrencileri 10 Kasım’ da Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsünde gerçekleşecek final yarışmasında birlikte yarışırlar.

Final Yarışı (ÖzÜ & Lise Öğrencileri) :
10 Kasım 2012, 17:00-18:30
Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü
Reşat Aytaç Oditoryumu

BAŞVURU
Aşağıdaki başvuru formu doldurularak 8 Kasım 2012 Perşembe günü saat 17:00’ ye kadar başvuru yapılır.


DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN:
beste.ersun@ozyegin.edu.tr
elcin.erol@ozyegin.edu.tr