3 Lisans Mezunu

İnşaat Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Tolga Aydın

Tolga Aydın (CE), inşaat mühendisliği lisans eğitimiyle birlikte elektrik ve elektronik mühendisliği yandal programını başarıyla tamamlamıştır ve  3.47 not ortalamasıyla 2022 yılında inşaat mühendisliği bölümünden mezun olan öğrenciler arasında 2. sırada yer almıştır. Lisans eğitimi boyunca okulda gönüllü olarak MATH 104,MATH 212 ve MATH 211 derslerinde asistanlık görevinde bulunmuştur.

Akademik açıdan Doç.Dr. Zeynep Başaran Bundur’un “Fiber Donatılı Geopolimer Harçlar Kullanılarak Eklemeli Üretim Yöntemi ile Prototip Elde Edilmesi (GEO-3B)” adlı TÜBİTAK projesinde Lisans bursiyeri olarak görev almıştır. Ekip arkadaşlarıyla birlikte yapmış oldukları bitirme projesinin çıktılarını ise 28 Eylül 2022 tarihinde Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Anabilim Dalı ev sahipliğinde düzenlenen 2. Ulusal Genç Geoteknik Mühendisleri Sempozyumu’nda ‘Mikrobiyolojik kaynaklı kalsit çökelmesinin (MICP) zemin özelliklerinin iyileştirilmesi için kullanımı’ adlı bildiriyi Yönetim Kurulu tarafından ‘en iyi bildiri’ seçilmiştir.

Tolga, yüksek lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi’nde yürütmektedir. Yüksek lisans eğitiminin ilk senesinde “Beton-3B: Üç Boyutlu Yazıcılar Ile Fiber Donatılı Çimento Esaslı Kompozitlerin Üretilmesi” adlı TÜBİTAK projesinde altında çalışmıştır. Şu an tez konusu olarak ise 3B yazıcı teknolojisine uygun taş yünü atığının kullanıldı fiber donatılı tek parçalı geopolimer harç tasarımı üzerine çalışmaktadır.

Fatmanur Şahin Danış

2020 yılında mezun olan Fatmanur (CE), Özyeğin serüveninde birçok yurt içi ve yurt dışı projeye katıldı. Özyeğin Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü’nün kuruluşunda rol oynadı, aynı zamanda bir süre Yapı Kulübü’nde yönetim ekibine dahil oldu. Amerika Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışmasına katıldı ve Fatmanur’un Takım Kaptanı olduğu ekip Kaliforniya’da ülkemizi temsil eden tek Türk takımı oldu.

3 farklı derste araştırma asistanlığı yapan Fatmanur, öğrenciylen sözleşme yönetimine duyduğum ilgi sebebiyle gönüllü olarak gittiği Kartal Anadolu Adliyesi’nde İnşaat Hukuku alanında kendini geliştirdi. Meslek hayatına T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kentiçi Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı’nda Müşavir Mühendis olarak devam ediyor. Şu an ülkemizdeki raylı sistem projelerinin yönetimi ve denetimi üzerine çalışıyor.

Atacan Barutçu

Atacan Barutçu (CE), çalışmalarını 3 Boyutlu Yapı Modelleme ve Proje Yönetimi alanında sürdürmektedir. Üniversiteye başladıktan kısa bir süre sonra, İnşaat sektörünün görsele dayalı proje yönetim metotlarına merak sarmış, 3 boyutlu yapı modelleme üzerine hem üniversitede aldığı bilgisayar destekli teknik çizim dersleri hem de boş vakitlerine modelleme becerilerini geliştirmiş, bu modellerin kullanım alan ve amaçları üzerine profesyonel hayatında çalışma kararı almıştır. 3 boyutlu modelleme ve görsel düşünebilme becerilerini hayatının farklı alanlarında da kullanmaya ve üniversitede aldığı farklı ders ve projelerde de kullanmaya çalışmıştır. 3 boyutlu modelleme becerilerini hobilerine de taşımış ve 3D yazıcılar ile baskılar alarak kendine eğlenceli bir meşgale oluşturmuştur. Daha sonrasında bu öğrendiği bilgileri bitirme projesine bile taşıyarak, 3D Beton Yazıcılar ve Beton Harcı Özellikleri konusunda tezini yazmıştır.

Profesyonel hayatına Yapı Bilgi Modellemesi alanında, inşaat proje yönetimi, doküman ve iş süreçleri yönetimi, 3 boyutlu model destekli maliyet hesapları, iş planları ve çakışma analizleri vb. metotlar üzerinde çalışarak başlamıştır. Aktif olarak BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) Modeller olarak çalışmalarını sürdürmektedir.