Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr
3 Lisans Mezunu
3 Lisans Mezunu
3 Lisans Mezunu
İnşaat Mühendisliği
Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Yıldıray Yılmaz
Yıldıray Yılmaz (CE), lisans eğitimini yüksek onur öğrencisi olarak 3.70 not ortalaması ile tamamlamıştır. 2020 mezuniyet sınıfında en yüksek ortalamaya sahiptir. Lisans eğitimi sırasında Özyeğin Üniversitesi inşaat kulübünü, kurucu üyelerle birlikte kurmuş ve kulübün iki yıl başkanlığını yürütmüştür. İnşaat kulübü başkanlığı döneminde kulüp 200'den fazla üyeye ulaşmış ve 20'den fazla etkinlik düzenlemiştir.
Lisans eğitimi sırasında 4 ayrı staj deneyiminin yanı sıra, ‘Oregon State University’ de bir dönem değişim öğrencisi olarak bulunmuştur. Bitirme projesi çalışmalarının üstüne inşa edilen araştırmalar, özgün bir akademik makale olarak alanında saygın bir dergi olan ‘Building and Environment’da ‘Mapping the scientific research of the life cycle assessment in the construction industry: A scientometric analysis’ başlığı ile yayınlanmıştır.
Yüksek lisans eğitimine paralel olarak Ekim 2021'de Metsims Sustainability Consulting firmasına katılan Yıldıray, bir yılı aşkın süredir sürdürülebilirlik danışmanı olarak çalışmaktadır. Görev tanımı ürünlerin ve binaların çevresel performanslarını yaşam döngüsü perspektifinden analiz etmek ve modellemektir. Şimdiye kadar 20'den fazla inşaat yapı malzemesinin ve bir konut, bir fabrika binasının çevresel etkilerini modellemiş ve değerlendirmiştir. Çevresel performans modellemesinin yanı sıra, şu anda dünyada yapı malzemeleri alanında en kapsamlı veri tabanlarının birinde aktif geliştirme/iyileştirme çalışmalarında rol almaktadır.
Mert Kavala
Mert Kavala 2018 yılında Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olmuş ve Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği lisans programına tam burslu olarak başlamıştır. Özyeğin Üniversitesi'nde geçirmiş olduğu 4 sene içerisinde kendisini sosyal ve akademik açıdan geliştirme fırsatı bulmuştur. Okulun İnşaat ve Mimarlık öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenleyen Yapı Kulübü‘nde, 3.5 yıl yönetim kurulu üyesi, 2021 yılında ise kulüp başkanı olarak görev almıştır.
Lisans eğitimi sürecinde, Statik ve Yapı İşletmesi derslerinde, lisans öğretim asistanı sıfatıyla ve Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur’un ileri Beton Malzemeleri laboratuvarında, kendi kendini iyileştirebilen beton malzemeler üzerine lisans araştırma asistanı sıfatıyla araştırma yapmıştır. Özyeğin Üniversitesi'nden 2022 yılında bölüm birincisi olarak 3.71 ortalama ile mezun olmuştur. Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu ve Doç. Dr. Zeynep Başaran Bundur’un danışmanlığında, bitirme grubuyla birlikte hazırlamış oldukları ‘Mikrobiyal Kaynaklı Kalsit Çökelmesinin Kum ve Kil Zeminlerde Şev Stabilizasyonu İçin Kullanımı' başlıklı çalışmayı genişleterek,18. Genç Geoteknik Mühendisleri Sempozyumu’nda sunmuş olup, bu çalışma, en iyi bildiri seçilmiştir.
2023 Ocak ayında The University of Texas at Austin’de Geoteknik Mühendisliği alanında bütünleşik doktora programına başlamış olup, biyolojik süreçler kullanılarak karbondioksit yakalanması ve depolanması alanındaki çalışmalarını, araştırma asistanı olarak sürdürmektedir. Ayrıca Geoteknik Mühendisliğine Giriş dersinde 2 dönemdir öğretim asistanı olarak görev yapmaktadır. UT Austin’de gostermis oldugu akademik başarılar neticesinde 2022-2023 akademik yılı için Cockrell School of Engineering tarafından ‘Larry Goertz Graduate Fellowship’ başarı bursuyla ödüllendirilmiştir.
Tolga Aydın
Tolga Aydın (CE), inşaat mühendisliği lisans eğitimiyle birlikte elektrik ve elektronik mühendisliği yandal programını başarıyla tamamlamıştır ve 3.47 not ortalamasıyla 2022 yılında inşaat mühendisliği bölümünden mezun olan öğrenciler arasında 2. sırada yer almıştır. Lisans eğitimi boyunca okulda gönüllü olarak MATH 104,MATH 212 ve MATH 211 derslerinde asistanlık görevinde bulunmuştur.
Akademik açıdan Doç.Dr. Zeynep Başaran Bundur’un “Fiber Donatılı Geopolimer Harçlar Kullanılarak Eklemeli Üretim Yöntemi ile Prototip Elde Edilmesi (GEO-3B)” adlı TÜBİTAK projesinde Lisans bursiyeri olarak görev almıştır. Ekip arkadaşlarıyla birlikte yapmış oldukları bitirme projesinin çıktılarını ise 28 Eylül 2022 tarihinde Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Anabilim Dalı ev sahipliğinde düzenlenen 2. Ulusal Genç Geoteknik Mühendisleri Sempozyumu’nda ‘Mikrobiyolojik kaynaklı kalsit çökelmesinin (MICP) zemin özelliklerinin iyileştirilmesi için kullanımı’ adlı bildiriyi Yönetim Kurulu tarafından ‘en iyi bildiri’ seçilmiştir.
Tolga, yüksek lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi’nde yürütmektedir. Yüksek lisans eğitiminin ilk senesinde “Beton-3B: Üç Boyutlu Yazıcılar Ile Fiber Donatılı Çimento Esaslı Kompozitlerin Üretilmesi” adlı TÜBİTAK projesinde altında çalışmıştır. Şu an tez konusu olarak ise 3B yazıcı teknolojisine uygun taş yünü atığının kullanıldı fiber donatılı tek parçalı geopolimer harç tasarımı üzerine çalışmaktadır.