Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) Psikoloji Bölümü Açık Öğretim Üyesi Pozisyonları (Klinik Psikoloji ve Çift ve Aile Terapisi)

Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) Psikoloji Bölümü, Klinik Psikoloji ve Çift ve Aile Terapisi alanlarında yardımcı doçent, doçent veya profesör pozisyonlarına öğretim üyeleri istihdam edecektir.

Adayların uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış çalışmalarının olması veya bu potansiyele sahip aktif araştırma çalışmaları içinde olmaları ve lisans ve yüksek lisans ders öğretiminde üst düzeyde performansa sahip olması beklenmektedir. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde ileri düzey istatistik ve araştırma yöntemleri derslerini verebilecek olmak tercih sebebi olacaktır.

OzÜ 2008 yılında Istanbul’da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Kurulduktan kısa bir süre sonra Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasına yerleşmiş olan ÖzÜ, misyonunu araştırma ve eğitimde mükemmelliğe ulaşmak olarak tanımlamıştır. Öğretim dili İngilizce’dir. ÖzÜ’ye giren hemen hemen tüm öğrenciler mevcut burs imkanlarından faydalanmaktadır.

ÖzÜ Psikoloji Bölümü 2011 yılında kurulmuş, 2015 yılında Türk Psikologlar Derneği tarafından 2023 yılına kadar akredite edilmiştir. Bölümde yaklaşık 350 lisans, 25 yüksek lisans öğrencisi öğrenim görmekte, 16 tam-zamanlı öğretim üyesi görev yapmaktadır. Psikoloji Bölümü lisans eğitiminin yanı sıra, Uygulamalı Gelişim Psikolojisi ve Çift ve Aile Terapisi uzmanlık alanlarında yüksek lisans eğitimi vermektedir. Bölümün tüm öğretim üyeleri araştırma faaliyetlerini sürdürmekte, araştırmaların çoğu TÜBİTAK veya Avrupa Birliği Ufuk 2020 Programı çerçevesinde desteklenmektedir. Bölümdeki ders yükü bir akademik yıl için 4 dersten oluşmaktadır.

Adaylar başvuru mektubu, özgeçmiş, öğrenci değerlendirmeleri, araştırma ve öğretim amaçlarını içeren niyet mektubu, 3 yayın ve 3 adet referans mektubu ile Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanlığı’na (Gül Harrison’a, gul.harrison@ozyegin.edu.tr) başvurularını eposta ile gönderebilirler. Doçent ve profesörlük poziyonları için referans mektubu uygun olduğu takdirde talep edilecektir. Başvurular açık pozisyona istihdam yapılana kadar açık kalacaktır.