Psikoloji Bölümü Çift ve Aile Terapisi Öğretim Üyesi Pozisyonu

Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) Psikoloji Bölümü, Çift ve Aile Terapisi alanında doktor öğretim üyesi, doçent veya profesör pozisyonlarına öğretim üyesi istihdam edecektir.

Başvuran adayların lisans ve yüksek lisans programlarında Çift ve Aile Terapisi teori ve uygulama dersleri verebilmesi ve klinik süpervizörlük eğitimine sahip olması gerekmektedir. Adayların uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış çalışmalarının olması veya bu potansiyele sahip aktif araştırma çalışmaları içinde olmaları beklenmektedir.

ÖzÜ 2008 yılında İstanbul’da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Kurulduktan kısa bir süre sonra ulusal ve uluslararası üniversite sıralamalarında hızla yükselip, çeşitli THE sıralamalarına giren en genç Türkiye üniversitesi olmuştur.

ÖzÜ Psikoloji lisans programı 2011 yılında açılmış, 2015 yılında Türk Psikologlar Derneği tarafından akredite edilen az sayıdaki programdan biri halini almıştır. Psikoloji Bölümü lisans eğitiminin yanı sıra, Uygulamalı Gelişim Psikolojisi, Çift ve Aile Terapisi ile Endüstri ve Örgüt Psikolojisi alanlarında yüksek lisans eğitimi vermektedir. Bölümde yaklaşık 350 lisans, 25 yüksek lisans öğrencisi öğrenim görmekte, 17 tam-zamanlı öğretim üyesi görev yapmaktadır. Çeşitli laboratuvarları, Çift ve Aile Merkezi (ÖzÜÇAM) ve birçok araştırma ve müdahale programına iştiraki ile bölümün mükemmel bir araştırma ve kamu yararına hizmet deneyimi mevcuttur. Adaylar daha fazla bilgi için ÖzÜ Psikoloji Bölümü internet sayfalarını ziyaret edebilirler.

Adayların niyet mektubu, özgeçmiş, araştırma amaçları, öğretim amaçları, verdikleri derslerin öğrenci değerlendirmeleri, en fazla 5 yayın, 3 adet referans mektubu ve gerek gördükleri diğer belgeleri içeren başvurularını Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanlığı İdari Ofisi’nden Gül Harrison’a (gul.harrison@ozyegin.edu.tr) e-posta ile göndermesi gerekmektedir. Doçent ve profesörlük pozisyonları için referans mektubu uygun olduğu takdirde talep edilecektir. Başvurular pozisyona istihdam yapılana kadar açık kalacaktır.