Alp Karacaev - Makine Mühendisliği, 2017 mezunu

Kampüs hayatını özleyeceğim

Özyeğin ekosistemi beni sadece üstün akademik ve mesleki yeterlilikle donatmadı, girişimcilik ruhumu ortaya çıkarttı. Yatay geçiş için üniversiteleri değerlendirirken biraz kararsız bir şekilde kampüse gelmiştim. Hem öğrenciler hem çalışanlar hem de hocaların ilk andaki tutumu daha ilk andan itibaren “burası benim üniversitem” hissini verdi. Eğer üniversiteden beklentiniz sınavdan önceki gece notları ezberleyerek dersleri geçmekse; araştırma yapmak, makale okumak, mesleki yeterliliğinizi artıracak çalışmalar yapmak ilginizi çekmiyorsa; sosyal ve kültürel olarak aktiviteler aktif rol almak, ders dışı ekstra aktivitelerde bulunmak istemiyorsanız; üniversitenin sadece derslere girip çıkarak, sınavları geçerek, sınavdaki soruları cevaplamak olduğunu; girişimciliğin ve startup kültürünün balon olduğunu düşünüyorsanız Özyeğin Üniversitesi’ni tercih etmeyin.