Canan Elitaş - Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, 2017 mezunu

Canan Elitaş
Eğitimde büyük fark var

Okuldaki ikinci yabancı dil eğitimi ve Erasmus fırsatı sayesinde öğrendiğim İspanyolca, şu an çalıştığım şirketin uluslararası ticaret departmanındaki İspanya ve Latin Amerika Bölgesi’nden sorumlu olmamda en büyük etkendir. Lisans boyunca aldığımız eğitim ve yaptığımız projelerin iş hayatına yönelik olması, mezun olur olmaz böyle bir pozisyona seçilmemde etkili oldu. İlk yıllarda okuldaki derslerde çok fazla zorlanıyordum. Zaman geçtikçe ve Özyeğin’in sistemine alıştıkça her şey kolaylaştı. Bir şeyleri öğrenmek zaman ve emek istiyormuş. Son dönemde iş mülakatlarına çok gidiyordum. Oralarda gözlemlediğim kadarıyla İngilizce, eğitim, yetkinlik, bilgi alanında farkımız var. Öğrencilerin sosyal, kültürel ve en önemlisi lisans alanında okumak istedikleri bölümde en fazla yetkinlik kazanabilecekleri okulun Özyeğin Üniversitesi olduğunu düşünüyorum.