Damla Yılmaz - Hukuk, 2016 mezunu

'Hedeflerime yön veren ve hayallerimin ötesine ulaşmam için beni destekleyen en doğru tercihim'

Özyeğin Üniversitesi Hukuk, hedeflerime yön veren ve hayallerimin ötesine ulaşmam için beni destekleyen en doğru tercihim, en büyük şansım ve ikinci ailem. 2016 güz döneminde dereceyle mezun olarak hayatımın ilk girişimini tamamladım. Hukuk alanında atacağım adımlar, karşılaşabileceğim zorlu süreçler, mülakatlar ve iş dünyasının beklentilerinden haberdar şekilde ve Özyeğin Üniversitesi kariyer gelişim ekibinin yönlendirmeleri doğrultusunda, sektörde tercih edilmeyi beklemek yerine tercih eden bir avukat adayı oldum. Pek çok avukat adayı için zorlu geçen bir yıllık yasal staj dönemine, kendi kariyer planımı çizebileceğim bir hukuk bürosunda herkesten önde başladım. Fakültede edindiğim teoriyi ve stajlarda edindiğim deneyimleri pekiştirerek başarılı bir şekilde avukatlık ruhsatımı aldım. Öğrenciliğim boyunca başarılarımı destekleyen Özyeğin Üniversitesi, yüksek lisans hedeflerime ulaşabilmem için de en büyük destekçim oldu. Okulumu derece ile tamamladığım için, yüksek lisansımı İngiltere’nin en prestijli üniversitelerinden birinde Özyeğin Üniversitesi’nin verdiği burs ile yapacağım. Sadece öğrencilik dönemiyle sınırlı olmayacak şekilde öğrencisi ile kurduğu bu güçlü bağ ve desteği için okuluma müteşekkirim.