Ece Cankat - Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Otel Yöneticiliği(Yan Dal),2017 mezunu

'Eğitim ve verdiği vizyon ile kariyerimde büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum'

2012-2013 yılında Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları programına başladım. Bir sene hazırlık okulunu tamamladıktan sonra bölüme geçme hakkı kazandım. 2017 yılında Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programına ek olarak Otel Yöneticiliği yandal programından da mezun oldum.
Bölümümüzde, mutfak derslerinin yanında yönetim dersleri de alarak yiyecek ve içecek sektöründe farklı alanlarda çalışma ve yönetici olma fırsatına sahip oluyoruz. Uzmanlaşmak istediğimiz alana göre seçmeli derslerimizi alabiliyoruz. Birinci sınıfa başladığım günden itibaren akademisyenlerimiz dersler dışında da her zaman hem kariyerim hem de eğitimim hakkında yardımcı ve yol gösterici oldular.
Gerek zorunlu stajlarımda gerek gönüllü çalışmalarımda sektörde geçirdiğim süre boyunca okulda aldığım eğitim ve öğrenimin bizi gerçek iş hayatına en iyi şekilde hazırladığını gözlemledim. Zorunlu stajlarımdan birini UBYO’nun Hilton Worldwide ile yaptığı işbirliği sonucu Leonardo Da Vinci adlı Avrupa Birliği projesine katılarak tamamladım.
Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programının sağladığı eğitim ve verdiği vizyon ile kariyerimde büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum.