Gizem Atasoy - Endüstri Mühendisliği, 2016 mezunu

Gizem Atasoy
Profesyonel gelişimi sağlayan bir üniversite

Üniversite tercihimi tanıtım günlerine katılmadan yapmıştım. Bir gazete haberinden, Özyeğin’in sunduğu fırsatlarla diğer üniversitelerden farklı ve yenilikçi bir üniversite olduğunu okumuştum. Ve bu farkı üniversiteye giriş dersiyle tattım. Özgeçmişim bomboş bir sayfaydı ve kendime katabileceklerimin farkına varmamı sağladı. İsviçre’de Credit Europe Bank’da staj imkânı ile yurtdışında çalışma hayatını deneyimledim ve geleceğimle ilgili kararlarımı şekillendirdim. Sonra CocaCola İçecek ve Pegasus Havayollarında zorunlu stajlarımı tamamladım. Stajların yanı sıra gönüllülük deneyimi kazandım, ders asistanlığı yaptım, Üniversite Kayıt Günleri ekibinde yer aldım, Akran Danışmanlığı yaptım, Girişimcilik Kulübü’nde blog yazdım ve vaka yarışmalarına katıldım. Son senemi ise BSH’da 11 aylık uzun dönem staj yaparak değerlendirdim. Aynı zamanda gerçek hayat projesi üzerinde çalışarak bitirme tezimi yaptım. Hem akademik olarak yoğun çalıştım hem de sektörü yakından takip ettim. Özyeğin, girişimciliği ve sürdürülebirliği vurgulayan, mühendislere de İşletmeye Giriş dersi veren, sosyal sorumluluk projelerini öne çıkaran, dönem sonu öğrencinin dersler hakkında fikrini alan, sektörle iç içe olan, fırsatları ayağınıza getiren, başarıyı ödüllendiren, profesyonel gelişimi sağlayan bir üniversite.