İrem Karamete - Endüstri Mühendisliği, Mezun

İrem Karamete
ÖzÜ sayesinde iyi bir öğrenci ve başarılı bir sporcuyum

Öğrenciliğin yanı sıra profesyonel olarak eskrim sporuyla uğraşıyorum. Rahatlıkla söyleyebilirim ki Özyeğin Üniversitesi’nde spor ve akademik hayatı başarılı bir şekilde yürütmek mümkün. Dört sene boyunca okulun hem eğitim hem de spor imkânlarından çok yararlandım. Geçen yaz okulumuz sayesinde, Credit Europe Bank Amsterdam’da yapma fırsatı bulduğum yaz stajı, bana çok farklı bir deneyim kazandırdı. Yeni bir bakış açısı elde ettim, teoride öğrendiklerimi pratiğe dökme fırsatı yakaladım. İş hayatında karşılaşılabileceğim zorluklarla, soğukkanlılıkla mücadele edilebileceğini gözlemledim. Bütün bu tecrübelerin, iş hayatında bana çok yardımcı olacağını biliyorum. Bunlara ek olarak spor hayatımı da en iyi şekilde yürütmeye çalışıyorum. 13 senelik spor hayatımın en önemli başarılarını bu okula girdikten sonra elde ettim ve etmeye de devam ediyorum. 2013 yılında Mersin’de yapılan Akdeniz Oyunlarında, 32 sene sonra ülkeme eskrimde bronz madalya kazandırdım. Hepinizin bildiği gibi Olimpiyatlar bir sporcunun gidebileceği en üst noktadır. Bu yaz Rio’da yapılacak olan Olimpiyat Oyunlarında ülkemi temsil etme hakkı kazandım. 1984 yılından bu yana eskrim branşında Olimpiyatlara katılan ilk sporcuyum. Bu başarı bir ekip işidir ve takdir edersiniz ki okulum Özyeğin Üniversitesi’nin de bu başarıda payı büyüktür. Kısacası, Özyeğin Üniversitesi’nde her alanda başarılı olma imkânı var. Geriye baktığımda, bu üniversitede çok güzel anılar biriktirdiğimi fark ediyorum.