İzge Özgen - Endüstri Mühendisliği, 2016 mezunu

İzge Özgen
Mezun olacağım için içimde tatlı bir burukluk var

Şimdi bir üniversite düşünün... Hayallerinize yenilerini katan, hem bilginizi artırıp hem de sizi sosyalleştiren, aynı zamanda sizi duyarlı olmaya yönlendiren ve öğrendiklerinizi sizden sonrakilere aktarmaya teşvik eden, iş hayatından sizi soyutlayan değil, farklı derslerle dahil eden. Hayır, bunlar sıradan övgü sözleri değil, sadece dört sene boyunca üniversitemin bana neler kattığını anlatmaya çalışıyorum. Herkes aynı deneyimleri yaşamayabilir. Sonuçta bir Endüstri Mühendisi olarak, benim işim maksimum kâr sağlamak. Ama şaka bir yana, bu üniversitede isteyen herkes bunları yapabilir. Mezun olacağım için tatlı bir burukluk var içimde; anılarımı, arkadaşlarımı, yaşadığım birçok güzel şeyi burada bırakıp gidiyorum. Ya da benden sonra gelenlere emanet ediyorum diyelim. Tabii, arada dönüp bakmak kaydıyla. Ve üniversiteye gelirken bomboş olan, ancak şu anda hayli ağır olan sepetimi de alıp gidiyorum...