AB4 ve Yenilikçi Eğitim Ortamı

AB 4 hakkında Video İzle

Mimarlık ve Tasarım  Fakültesi Öğrenci Laboratuvar ve Atölyeleri

Bilgisayar Laboratuvarı: 30 adet PC ile bilgisayar destekli tasarım derslerinin yapıldığı CAD ve ilgili yazımlara sahip laboratuvardır.

MAC Lab: 20 adet IMAC bilgisayar ve ilgili yazılımlarla grafik tasarım, oyun tasarımı, programlama, hareketli medya tasarımı konularında etkin olarak kullanılan laboratuvardır.

Dijital Maket Atölyesi: Dijital Maket Atölyesi öğrencilerin dersleri ile ilgili kişisel çalışmalarına ve konu ile ilgili derslerin yapılmasına olanak sağlamaktadır. Maket atölyesinde 3 boyutlu yazıcı, lazer kesici  bulunmaktadır. Dijital Maket Atölyesi içinde bir elektronik atölyesi de yer almaktadır.

Maket Atölyesi: Maket atölyesi öğrencilerin dersleri ile ilgili kişisel çalışmalarına ve konu ile ilgili derslerin yapılmasına olanak sağlamaktadır. Maket atölyesinde 3 boyutlu CNC Router, vakum biçimlendirme makinesi, daire testere, dekupaj, kıl testere, sıcak tel ısıtıcılı kesici, sütunlu matkap, torna bulunmaktadır. Maket atölyesi içinde bir boyahane bölümü de yer almaktadır.

Tasarla-Yap Atölyesi: Tasarla-Yap Atölyesi öğrencilerin dersleri ile ilgili kişisel çalışmalarına ve konu ile ilgili derslerin yapılmasına olanak sağlamaktadır. Tasarla-Yap Atölyesi'nde  ikiadet lazer kesici bulunmaktadır. Tasarla-Yap Atölyesi'nde gerçek ölçüde yapı bileşenleri ve mobilyaların mock-up ve prototipleri yapılabilmektedir. Tasarla-Yap Atölyesi ve Maket Atölyesi mekansal olarak bağlantılıdır.

Seramik ve Modelaj Atölyesi: Seramik ve Modelaj Atölyesi çamurla modelaj, seramik çalışmaları için öğrencilere olanak sağlamaktadır. Motorlu çömlek tezagları, seramik çalışma düzeni ve araçları ile seramik fırını bulunmaktadır.