Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu

3 Lisans Mezunu

Bilgisayar Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Ekrem Çetinkaya

Ekrem Çetinkaya (CS), 2018 yılında Özyeğin Üniversitesi bilgisayar mühendisliği lisans ve 2019 yılında Dr. Furkan Kıraç danışmanlığındaki tezli yüksek lisans programlarından mezun oldu. 2019-2023 yılları arasında Klagenfurt Üniversitesinde Yapay Zeka ile Video Kodlama üzerine doktora eğitimini tamamladı. Bu süreçte Bitmovin ortaklığında gerçekleştirilen ATHENA projesinde araştrıma görevlisi olarak çalıştı. 4 senelik araştırma kariyeri boyunca prestijli konferans ve dergilerde 15’in üzerinde yayın yaptı ve biri yayımlanan 3 adet patent başvurusnda bulundu. 2021 yılında yazmış olduğu makalesi “Yılın En İyi Streaming İnovasyonu” ödülüne layık görüldü. Şu an Doç. Dr. Ali C. Beğen ile video kodlama ve multimedya alanlarında akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Doğa Yılmaz

Doğa Yılmaz (CS), 2020 yılında Bilgisayar Bilimleri alanında lisans derecesini aldı ve ardından Özyeğin Üniversitesi'nde prestijli bir bursla birlikte Yapay Zeka yüksek lisans programına kabul edildi. Doğa, yüksek lisansı sırasında ÖzÜ Görü ve Grafik Laboratuvarı'nda "Inverse Rendering" konusunda uzmanlaşmış bir araştırma görevlisi olarak çalıştı. Akademik başarıları arasında uluslararası dergilerde ve konferanslarda kayda değer yayınları bulunmaktadır. Ayrıca Doğa, çeşitli akademik dergi ve konferanslarda hakemlik yaparak akademik topluluğa aktif bir şekilde katkı sağlamaktadır.

Doğa, mezuniyetinin ardından Fishency Innovation Norveç'te Ar-Ge Yazılım Mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir. Burada, açık deniz somon yetiştiriciliğinin verimliliğini artırma nihai hedefi ile Atlantik somonunun su altı 3D rekonstrüksiyonuna odaklanan yenilikçi projelere katkıda bulunmaktadır. Doğa, gıda üretimi için daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir gelecek vaat eden teknolojilerin geliştirilmesinde ön saflarda yer almaktadır.

Deniz Uğur

Deniz Uğur (CS), 2021’de mezun olduktan sonra Siemens’te 1 yıla yakın araştırma ve geliştirme departmanında tam zamanlı olarak çalıştı. 2022 yazında Vancouver, Kanada’da Simon Fraser Üniversitesi’nde (SFU) tezli bilgisayar mühendisliği yüksek lisansına başladı. Şu anda SFU’nun Ağ Sistemleri Laboratuvarı’nda “Buluttan Oyun Oynama” alanında çalışıyor. Önümüzdeki yaz da Cupertino, Amerika’da Apple’da “Görüntü ve Renk Mühendisliği” stajına başlayacak.

Prof. Özkan Bebek ile Robotik Laboratuvarı’nda ve Prof. Barkan Uğurlu ile Biyomekatronik Laboratuvarı’nda yaptığı çalışmalarla kendini geliştirdi ve Prof. Ali C. Beğen ile multimedya alanında yaptığı çalışmalarla ödüller kazandı.