Mehmet

Araştırma Alanları

Avrupa Birliği, Uluslararası Hukuk, Anayasa Hukuku

Biyografi

Doç. Dr. Mehmet Rıfat Tınç Lisans öğrenimini 1997-2001 arasında, Fransa’da Strazburg Robert Schuman Üniversitesi’nde yapmıştır. Aynı üniversitede, Avrupa Toplulukları ve Birliği Sertifikası almış ve 2002’de Yüksek Lisans öğrenimini tamamlamıştır. 2009’da Yine Strazburg Üniversitesi’nde, « Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Alanında En İyi Tez » ödülüne laik görülen Doktora tezini Avrupa Birliği alanında savunmuştur. 2010 yılında Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Yardımcı Doçent kadrosuna atanmış ve Avrupa Birliği Hukuku Kürsü Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2011 yılında Fransa La Réunion Üniversitesi Hukuk ve Ekonomi Fakültesi’nde Doçentlik (Maître de conférences) kadrosu kazanmış, 2014 yılında Y.Ö.K. Üniversiteler Arası Kurul (Ü.A.K) kararıyla Türkiye’de Doçentlik denkliğini almıştır.Doç. Dr. Mehmet Tınç, Yüksek Lisans’tan itibaren, öğrenim ve çalışma hayatı boyunca Avrupa Birliği ve Anayasa Hukuku üzerinde yurtdışı ve yurtiçi akademik dergilerde Fransızca ve Türkçe birçok makaleye imza atmış, ortak ya da kişisel kitap çalışmaları yapmış, Avrupa Birliği, Uluslararası Hukuk, Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Çağdaş Hukuk Sistemleri, Kurumlar Tarihi, Legal Terminology, Hukuk Metodolojisi gibi Kamu Hukukunun birçok alanında Türkçe, İngilizce ve Fransızca değişik dersler vermiş, Fransa ve Türkiye’de birçok bilimsel çalışmaya aktif olarak katılmıştır. Değişik üniversitelerde Misafir Öğretim Üyesi olarak ders veren Tınç, ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Strazburg İnsan Hakları René Cassin Enstitüsü, Avrupa Komisyonu Uzmanları gibi kurumlar dahilinde de staj veya rapor çalışmalarına katılmıştır.