Öğrenmeyi Öğrenmek Dersi (EDU 201)

2016 yılından bu yana her dönem sunulmakta olan bu ders öğrencilere nasıl öğrendiğimizle ilgili en son bilgiler ışığında gerçek bir öğrenme deneyimi sunan proje tabanlı bir derstir. Öğrenciler öğrenmenin altında yatan güdüsel, bilişsel ve nörobiyolojik süreçler hakkında bilgi sahibi olur ve kendi belirledikleri hedeflere ulaşmak için üniversite öğrencilerine yönelik belirlenmiş öz yönlendirmeli öğrenmenin prensiplerini uygularlar. Ödevlerin sorgulamacı yaklaşımı sayesinde öğrenciler yeni bir şey öğrenirken nelere ihtiyaç duyduklarını keşfetme ve yeni kullanmaya başladıkları zihinsel araçları değerlendirme fırsatı bulurlar. Bu ders üniversite deneyimini kişisel potansiyeli geliştirici etkinlik ve projelerle zenginleştirmek isteyen bütün öğrencilere açıktır.